Successos
Societat Successos 10/07/2023

Detenen una dona a Calella per matar l'home que la maltractava

Els fets han passat al bar que tots dos regentaven

2 min
La Terraza de Pablo, l'escenari del crim.

CalellaEls Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'un home de 42 anys en un bar de Calella, al Maresme, que regentava amb una dona que també era la seva parella, segons ha pogut saber l'ARA. La mort s'hauria produït en el marc d'una baralla entre l’home, que es deia Pablo, i la dona, que ja ha quedat detinguda. Segons les primeres indagacions policials, li hauria clavat un ganivet a l’esquena. A l'home, segons fonts al corrent de la investigació, ja l'havien detingut en alguna ocasió per maltractar a la seva parella, ara arrestada per la seva mort.

La policia ha rebut l'avís de la batussa cap a les quatre de la matinada, i quan ha arribat al lloc dels fets hi ha trobat un cadàver estès al terra del local. Uns minuts abans alguns veïns ja han sentit crits i cops, però hauria sigut la mateixa detinguda qui hauria trucat a la policia dient que hi havia una baralla al seu bar. El local, situat a l'avinguda Vallderoure, es diu la Terraza de Pablo, i pràcticament no està obert al públic.

Ells dos eren parella, segons apunten tant els veïns com fonts municipals. No estaven casats ni tenien fills, però feia molts anys que vivien junts. Aquesta matinada no ha sigut l’única vegada que els Mossos han anat al bar. Ho han fet almenys dues o tres vegades més, alertats pels veïns de soroll i cops a altes hores de la matinada. Persones que els coneixien diuen que era habitual que discutissin. De fet, tenien l’entrada vetada al bar del costat del seu. El propietari explica que fa dues setmanes es van pegar enmig del bar i que van tirar un got i una taula a terra. Sigui com sigui, ell va fer fora l’home i li va dir que no tornés. “Era agressiu amb les dones”, diu una dona que un dia en Pablo va intentar pegar al mateix bar. També ho va intentar amb una cambrera, però els van acabar separant.

La policia científica treballant al lloc dels fets.

La darrera vegada que els residents del mateix bloc van veure la parella va ser fa dos dies quan anaven a comprar plegats al supermercat. No regentaven un bar normal: diversos veïns i comerciants de la zona expliquen que el local no obria gairebé mai, només alguns caps de setmana, i que la parella tenia problemes per pagar-ne el lloguer. I quan obria normalment era per a celebracions familiars i amb amics de la parella. Tots dos vivien dins del bar. Van arribar fa una mica menys d’una dècada a Calella i fins a la pandèmia van tenir el bar obert al públic. Després, les persianes abaixades eren la tònica habitual.

Al local encara hi queda avui el cartell, algunes taules mal ordenades a la terrassa i uns quants para-sols. A la porta hi ha un cartell que ja avisa que si els proveïdors venen i ho troben tot tancat piquin a la persiana. Ara, just al costat d’aquest cartell, hi ha un adhesiu dels Mossos que informa del precinte del local. El cas està sota secret d'actuacions. Agents de l'Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord s'han fet càrrec de la investigació per determinar la implicació de la dona en els fets.

stats