Successos
Societat  /  Successos 06/06/2023

Detenen a Lleida la mare d'una nena de 12 anys assassinada a Bucarest

Els veïns d'Alpicat van alertar els Mossos després de veure la seva foto als mitjans romanesos

2 min
Cotxe patrulla dels Mossos

BarcelonaEl 3 de juny, un home va entrar en un dels pisos que tenia en propietat a Bucarest. L'havia llogat a una parella que no era a casa i diversos veïns l'havien alertat que sortia molta pudor de l'habitatge. Sota el sofà, en una mena de calaixera, hi havia una bossa de plàstic. La va obrir i a dins hi va trobar un cadàver en estat de descomposició. Al cap de dos dies l'Institut Nacional Forense de Romania va identificar el cos: era d'una nena de 12 anys. Es deia Ana Maria. Ho van confirmar comparant el seu ADN amb el del seu pare biològic, que n'havia denunciat la desaparició feia un mes perquè no podia contactar ni amb la seva filla ni amb la seva exdona.

Al pis hi vivia la mare de la nena i el seu padrastre, de qui no se sabia res des de feia setmanes. Són, per a la justícia romanesa, els principals sospitosos de l'assassinat. De fet, tal com informen mitjans locals com Libertatea, es van engegar els mecanismes de coordinació amb les policies d'altres estats per buscar-los. El crim ha trasbalsat Romania i també bona part de la diàspora romanesa. I ha arribat fins a Lleida. Veïns d'Alpicat originaris de Romania seguien per les notícies les últimes novetats del cas. La policia romanesa ja havia decidit fer pública la foto dels dos sospitosos i la sorpresa va ser majúscula quan alguns d'aquests veïns van veure la mare de la nena de 12 anys caminant pel carrer. Immediatament, van trucar als Mossos d'Esquadra per informar-los d'aquesta situació.

La policia ha detingut la dona aquest dimarts a la una de la nit a Torrefarrera. Els Mossos ja estan en contacte amb la policia romanesa i en les pròximes hores està previst que la justícia del país reclami la detinguda per continuar la instrucció de la causa. De la seva parella i padrastre de la víctima, encara no n'hi ha rastre. Està en parador desconegut i tot apunta que en algun moment de la fugida s'hauria separat de la dona.

stats