Successos

Detingut a Empuriabrava un home "altament radicalitzat" que volia atemptar a Catalunya

L'arrestat ha ingressat al CIE mentre es resol la seva expulsió del país

ARA
2 min
Els Mossos han obert un expedient disciplinari Als sis policies implicats en el cas.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut a Empuriabrava, a l'Alt Empordà, un home "altament radicalitzat" que tenia la convicció d'atemptar a Catalunya. Tot i que en cap moment hi hagi hagut risc real per a la ciutadania, segons el cos policial l’home havia adoptat una actitud agressiva, havia canviat el seu aspecte físic, es manifestava a favor d’organitzacions terroristes jihadistes i havia afirmat tenir la intenció de cometre algun tipus d'acció violenta abans de marxar a països en conflicte. El van arrestar divendres, 2 de setembre, com a presumpte autor d’un delicte d’autocapacitació i adoctrinament terrorista i és al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), pendent d’un procediment d’expulsió per seguretat nacional.

La investigació va començar a finals de maig després que es trobés una granada de la Guerra Civil en un domicili d’Empuriabrava i s'identifiqués que l'ara detingut l'havia adquirit juntament amb altres armes blanques i una arma de foc simulada. A més, la policia va detectar que el sospitós consumia i compartia material de contingut jihadista, majoritàriament relacionat amb el martiri. Per això, la investigació ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 1 de Madrid.

"Es va poder constatar com el detingut estava altament radicalitzat i s’havia adherit plenament als postulats ideològics de l’organització terrorista, havia interioritzat els seus missatges i dut a terme un intens procés de difusió massiva de continguts i missatges jihadistes a terceres persones, a les quals animava a cometre accions violentes", expliquen els Mossos a la nota.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha advertit que l'amenaça terrorista "continua vigent a tot Europa" i ha celebrat la feina "silenciosa i incessant" dels Mossos en la detenció d'aquest presumpte terrorista. "Continuarem destinant tots els recursos necessaris per evitar atemptats i protegir la ciutadana", ha afirmat en una piulada.

stats