Successos
Societat Successos 13/04/2023

Detingut un fals electricista per haver provocat la mort d'un ancià mentre es dutxava

L'asseguradora contractada per la víctima va enviar l'operari, amb els permisos falsificats, a arreglar el quadre elèctric

2 min
El quadre llums manipulat del domicili de la víctima.

BarcelonaFeia dies que la llum fallava, amb talls constants, en un domicili de Sabadell. Hi vivia un home de 88 anys, que va comentar aquestes avaries a la seva filla. Tenien contractat un servei integral de manteniment extern, una mena d'asseguradora, per situacions així, i van contactar-hi. La resposta de l'empresa va ser que, com abans millor, hi enviarien un electricista. Així va ser: l'1 de desembre trucava a la porta un operari de 36 anys per arreglar la llum. Va estar una estona treballant en el quadre de llums i va dir que ja havia solucionat el problema. A simple vista, la llum ja funcionava bé i l'ancià va donar la problemàtica per resolta.

El 13 de desembre, però, l'home de 88 anys va entrar a la dutxa, va encendre l'aigua i una forta descàrrega elèctrica li va recórrer el cos. Va morir a l'instant. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sabadell van decidir obrir una investigació davant del que van considerar una mort violenta. Tot apuntava a un accident, però era un cas excepcional, sobretot per la potència de la descàrrega elèctrica. Un dels primers passos que va fer la policia va ser revisar si l'home tenia contractada algun tipus d'assegurança per solucionar problemes amb la llum, i van descobrir que, efectivament, tenia un servei integral de manteniment i que aquesta empresa havia enviat al domicili un electricista encara no feia dues setmanes.

Llibertat amb càrrecs

Els Mossos es van centrar en investigar aquest operari elèctric. Tot i que feia feines per a una asseguradora, l'home de 36 anys no tenia cap mena de formació, permís o llicència que li permetés fer d'electricista. Els títols que havia ensenyat fins al moment estaven falsificats. Finalment, després de quatre mesos d'investigació, la policia el va detenir el 30 de març passat com a presumpte responsable de la mort de l'ancià. Va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Concretament se l'investiga pels delictes d'homicidi imprudent, falsificació de document mercantil i intrusisme. Durant la instrucció del cas, l'acusat haurà de comparèixer cada 15 dies al jutjat i no podrà de sortir del territori ja que li retiraran el passaport.

stats