Successos
Societat Successos 10/05/2023

Detinguts quatre sospitosos per la mort del turista que va caure a la ronda Litoral

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que la caiguda va ser un accident quan la víctima fugia dels lladres

ARA
2 min
La sortida 23 de la Ronda Litoral en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts els quatre presumptes autors de l'atracament a l'home que el 15 de març va morir després de caure per un mur a la ronda Litoral de Barcelona, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat la policia catalana. Els detinguts, d'entre 19 i 21 anys, estan sent investigats per un delicte de robatori amb violència i homicidi imprudent i passaran a disposició judicial en les pròximes hores. La hipòtesi amb què treballa la policia catalana, amb tot, és que la caiguda va ser un accident.

Els fets es van produir pels volts de les sis de la matinada, hora en què el 112 va rebre l'avís. La víctima, un turista d'origen canadenc, i dos amics seus sortien d'un local d'oci nocturn i es dirigien al seu hotel, al districte de Sant Martí, quan van ser sorpresos per un grup de lladres. Els dos acompanyants van poder fugir i van perdre de vista la víctima durant una estona. Quan van tornar al lloc dels fets el van trobar a terra en estat crític després que, segons van dir, s'hagués precipitat des d'un mur de 4,5 metres proper a la sortida 23 de la ronda Litoral, molt a prop de la platja de Nova Icària i al costat d'un McDonald's. Hores després moria a l'Hospital del Mar.

Tots els indicis recollits durant la investigació, segons expliquen els Mossos, apunten que la caiguda es va produir de manera accidental, probablement quan l'home fugia dels lladres, que van aconseguir robar-li el telèfon mòbil. La policia catalana ha investigat les gravacions de les diferents càmeres de seguretat a la zona en un horari proper al succés i això ha permès identificar els presumptes autors del robatori i esbrinar els seus moviments aquella nit. Aquest dimarts al matí es van escorcollar els domicilis dels investigats i es van intervenir els seus telèfons mòbils oi la roba que vestien el dia dels fets.

stats