Successos
Societat Successos 25/01/2024

Enxampen a Alemanya el Pastilla, el sicari que es va fugar de la presó camuflat entre els seus familiars

Quan l'han detingut estava a punt d'agafar un tren a l'estació de Leipzig

2 min
El Pastilla en una imatge facilitada per la policia.

BarcelonaUn mes després d'haver-se escapat de la presó d'Alcalá-Meco de Madrid, la Policia Nacional ha detingut Yusef M. L., més conegut com el Pastilla, un jove sicari de 20 anys que estava tancat per dos assassinats. El Pastilla havia aconseguit sortir d'Espanya i la policia l'ha localitzat a Leipzig, a Alemanya, a punt d'agafar un tren per continuar amb la seva fugida. El jove sicari no es va escapar de la presó ni excavant un túnel subterrani ni escalant un mur ple de filferros: va sortir caminant per la porta principal, camuflat entre uns quants familiars que l'havien anat a veure abans de les festes de Nadal. La policia va arribar a difondre la seva imatge i a demanar la col·laboració ciutadana per localitzar-lo. Finalment, l'han trobat a més de 2.000 quilòmetres de la presó.

El seu nom és força conegut a Andalusia, on en poc temps hauria comès dos crims pels quals ara estava en presó preventiva. El primer, el 6 d'octubre del 2022 a Algesires, va ser un error: el seu cap, conegut com el Tayena, suposadament li va ordenar que executés un membre d'una màfia rival, els Piolín. El Pastilla, però, l'hauria confós amb un treballador del port d'Algesires. El segon crim que se li atribueix és precisament l'assassinat del seu cap, el Tayena, l'abril d'aquest any: li van disparar a boca de canó quan sortia de casa seva, a Cadis, segons El Faro de Ceuta.

La policia va detenir el Pastilla aquell mateix dia, quan estava a punt d'agafar un vaixell cap a Ceuta. Va ingressar a presó preventiva a Algesires, però després el van traslladar a Madrid pels problemes continus que tenia amb antics enemics de bandes rivals a dins de la presó. Institucions Penitenciàries va obrir una investigació per aclarir quina cadena d'errors va permetre que s'escapés.

stats