Successos

Busquen un jove sicari que s'ha fugat de la presó camuflat entre els seus familiars

El Pastilla, acusat de dos assassinats, es troba en parador desconegut des de dissabte passat

ARA
2 min
La presó d'Alcalá-Meco en una imatge d'arxiu.

BarcelonaNi excavant un túnel subterrani des de la cel·la ni escalant un mur ple de filferros punxeguts. Un jove sicari de 20 anys ha aconseguit fugar-se de la presó d'Alcalá-Meco, a Madrid, sortint caminant per la porta principal, camuflat entre uns quants familiars que precisament l'havien anat a veure abans de les festes de Nadal, tal com ha avançat El Faro de Ceuta. Fonts penitenciàries consultades per l'ARA confirmen la fuga d'aquest intern de la presó madrilenya aquest dissabte. Yusef M.L., conegut com el Pastilla, es troba en parador desconegut i tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil l'estan buscant des de dissabte passat. De moment, sense èxit.

L'alarma d'Alcalá-Meco va sonar dissabte cap a les 18 hores. Durant el recompte de presos posterior a un vis-a-vis amb familiars els funcionaris de la presó es van adonar que faltava un pres, el Pastilla. El seu nom és obertament conegut a Andalusia, on en poc temps presumptament ha protagonitzat dos crims pels quals ara està en presó preventiva. El primer, el 6 d'octubre del 2022 a Algesires, va ser un error: el seu cap, conegut com el Tayena, suposadament li va ordenar que executés un membre d'una màfia rival, els Piolín. El Pastilla, però, el va confondre amb un treballador del port d'aquesta localitat. El segon crim que se li atribueix és precisament el del seu cap, el Tayena, l'abril d'aquest any, quan li van disparar a boca de canó quan sortia de casa seva, a Cadis, tal com recull El Faro de Ceuta.

La policia va detenir el Pastilla aquell mateix dia, quan estava a punt d'agafar un vaixell cap a Ceuta. Va ingressar a presó preventiva a Algesires, però aquest mes el van traslladar a Madrid pels problemes continuats que tenia amb antics enemics de bandes rivals a dins de la presó. Ara els cossos policials tenen oberta una investigació per intentar trobar-lo. Ja porta quatre dies fugat. En paral·lel, segons fonts d'Institucions Penitenciàries, s'ha obert una investigació per saber del cert quina cadena d'errors ha permès que un pres s'escapés del centre penitenciari sense oposició.

stats