Successos

Enxampen dos lladres intentant robar ferralla a la seu central dels Mossos

Els fets van passar dimarts passat a l'aparcament de les instal·lacions i els assaltants estan denunciats per apropiació indeguda

2 min
Ferralla en un pàrquing de la seu central del Mossos, el complex d'Egara

BarcelonaEgara és el quarter general dels Mossos d'Esquadra. Un complex ubicat entre Terrassa i Sabadell que ocupa 43.000 m² i on cada dia van a treballar unes 2.000 persones. Entre elles, els principals comandaments de la policia. És l'espai on cada dia es troben més mossos d'esquadra i l'edifici de la policia que compta amb un nivell de protecció més elevat. Això, però, no va acovardir dos lladres de ferralla, que fa pocs dies van assaltar l'aparcament de les instal·lacions.

Tenien entre cella i cella una muntanya de restes metàl·liques: la majoria peces de vehicles, motors, tubs d'escapament i fins i tot la carcassa d'un cotxe patrulla accidentat. Eren al final d'un pàrquing exterior d'Egara, on només poden aparcar policies –normalment, cotxes particulars– i no hi ha cap control d'accés. Els lladres van actuar a plena llum del dia. Dimarts passat, cap al migdia, van accedir-hi amb una furgoneta blanca i van arribar a la ferralla sense cap impediment.

De fet, van estar una bona estona omplint la furgoneta i ningú se'n va adonar. Plens i carregats, es disposaven a marxar quan un grup d'agents els van detectar. No eren els policies encarregats de la vigilància exterior del complex, sinó un grup d'agents de la policia canina, segons apunten fonts coneixedores dels fets. En un primer moment ja els va sobtar veure aquella furgoneta blanca en un aparcament per a policies. S'hi van acostar per veure qui eren i què hi feien, allà. I els van enxampar. Els agents van demanar als dos lladres que obrissin el portó i van descobrir que la furgoneta estava plena d'una ferralla fàcilment identificable. De fet, la veien per allà gairebé cada dia quan aparquen el cotxe.

La ferralla al pàrquing d'Egara després que els Mossos la recuperessin.
La ferralla al pàrquing d'Egara després que els Mossos la recuperessin.

Els dos lladres, però, no van ser detinguts, segons confirmen fonts dels Mossos. Sí que s'ha obert un atestat contra ells i se'ls ha denunciat per apropiació indeguda, però van sortir d'Egara en el mateix vehicle amb què havien entrat. De fet, part del material que volien robar segurament havia estat requisat amb anterioritat pels Mossos, ja que a la muntanya de ferralla s'hi acumulen restes de sinistres de la mateixa policia, però també d'altres accidents que no impliquen vehicles oficials del cos.

stats