Seguretat

La Guàrdia Urbana de Badalona es queda sense paper i passa un matí sense tramitar denúncies

L'Ajuntament està licitant un nou contracte de subministrament després que l'anterior caduqués

2 min
Dos agents de la policia municipal, accedint a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona.

BarcelonaSurrealista, però real. Aquest dimecres un home ha accedit a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona per denunciar que havia sigut víctima d'un delicte. Quan l'agent policial ha imprès tot el que havia explicat i li ha anat a retornar una còpia de la denúncia s'ha adonat que no podia perquè no quedava paper. Però no només no en quedava en aquella impressora, sinó a tota la comissaria. Aquell home ha sigut el primer d'uns quants denunciants, segons fonts de la policia badalonina, que han anat passant per la comissaria i han rebut la mateixa resposta: havien d'anar a denunciar als Mossos d'Esquadra perquè allà no quedava paper. La incidència, que ha denunciat el PSC i ha pogut confirmar l'ARA, ha durat unes hores. A la tarda ja hi havia paper a la comissaria, segons informa el consistori. Concretament, un operari municipal n'ha portat unes quantes caixes.

Fonts municipals alerten que ja feia setmanes que hi havia una falta d'estoc de paper i la gran pregunta és per què s'ha arribat a aquest punt. Segons fonts de la policia badalonina, l'Ajuntament té caducada la licitació amb l'empresa que subministrava paper a tot l'Ajuntament. Fonts del consistori, liderat pel popular Xavier García Albiol, confirmen aquest extrem: asseguren que quan van entrar al govern municipal (el juny de l'any passat) es van trobar "desenes de contractes caducats", entre els quals el del paper. Ara, segons les mateixes fonts, s'està licitant un contracte de licitació de paper per als dos anys vinents i, mentrestant, s'està comprant aquest element imprescindible per la via d'urgència. Així, ara mateix el consistori de la quarta ciutat de Catalunya amb més població no té un servei de paper licitat.

Aquest fet, que es pot explicar com una anècdota, és per a fonts sindicals i del cos policial "la gota que fa vessar el got". Segons el portaveu de SCI-Fepol, també tenen problemes pels formularis en paper que ells fan servir quan posen una denuncien a algú al carrer. "Fa un mes que ens les passem entre companys perquè hi ha gent que ja s'ha quedat sense", afirmen les mateixes fonts.

Més millores

Les fonts sindicals i policials també assenyalen altres elements crítics, com l'estat de la comissaria. Asseguren que fa un any que no hi ha aire condicionat ni calefacció. Expliquen que a l'hivern mengen amb la jaqueta posada i a l'estiu tenen pingüins (aparells d'aire condicionat portàtil) en algunes sales. En canvi, assenyalen que el nou regidor de Seguretat Ciutadana s'ha construït un nou despatx a la comissaria que sí que té aire condicionat.

Aquest fet ha generat molt malestar intern i denuncien que l'octubre passat es va aprovar un pla de millores valorat en 1,5 milions d'euros que encara no han vist implementat. Fonts de l'Ajuntament afirmen que són "conscients" de la problemàtica i que "en aquests moments s'està finalitzant el projecte tècnic per a la nova climatització i instal·lacions de baixa tensió elèctrica".

stats