Successos
Societat Successos 26/05/2023

Un home mort i una dona ferida greu en caure un mur del Recinte Modernista de Sant Pau pel xoc d'un camió

El conductor del vehicle, que sortia del recinte, ha donat negatiu a les proves d'alcohol i drogues

2 min
El mur del recinte modernista de Sant Pau que ha caigut després del xoc d'un camió cisterna matant un vianant de 71 anys

BarcelonaUn home de 71 anys ha mort i una dona de 63 ha quedat ferida aquest matí després que els caigués a sobre un mur del recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, contra el qual havia xocat un camió cisterna que sortia del lloc. A causa de l'impacte ha caigut runa sobre la calçada (algunes, pedres de grans dimensions), just quan passaven els dos vianants. L'home ha mort a l'instant, mentre que la dona ferida (en estat menys greu) ha estat traslladada al mateix centre hospitalari.

El succés ha tingut lloc a les 8:42 del matí a la part del recinte que dona al carrer Sant Antoni Maria Claret, allà on conflueix amb el carrer Independència. Ara s'investiguen les causes de l'accident. El conductor del camió, segons fonts municipals, ha donat negatiu a les proves d'alcohol i drogues. Les mateixes fonts apunten que el camió sortia del recinte quan ha hagut de frenat de cop per no atropellar una bicicleta. Per encarar de nou la seva sortida, ha fet marxa enrere i ha colpejat el mur, provocant la seva caiguda. El conductor portava un camió d'una empresa privada que recull residus a l'hospital.

Operaris retirant les pedres que s'han desprès del mur, algunes de les quals eren de grans dimensions.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat dotacions de la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana, de Bombers de Barcelona i cinc unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Durant una hora, aproximadament, han quedat afectades les rutes de les vuit línies d'autobús de TMB que passen per la zona, si bé a hores d'ara el servei ja s'ha normalitzat.

Segons l'Ajuntament, aquesta és la vuitena víctima mortal d'un accident de trànsit a la ciutat. Fins a la zona dels fets també s'hi ha traslladat la regidora del districte d'Horta-Guinardó, Rosa Alarcón. Tant Alarcón com l'alcaldessa, Ada Colau, han lamentat la mort del vianant i han traslladat el seu condol a la família i amistats. "Ha sigut un accident molt aparatós i esperarem la investigació de la Guàrdia Urbana per saber quines n'han sigut les causes", ha apuntat Colau.

stats