Lladres que recorrien quilòmetres a peu per robar a clubs de golf, pàdel i tenis

Els Mossos detenen tres homes que es movien per zones boscoses per no ser descoberts

2 min

BarcelonaFeia uns mesos que un grup de lladres es dedicava a entrar de nit a robar a clubs de golf, pàdel i tenis d’arreu de Catalunya. El que potser ningú s’imaginava és que els autors també feien esport abans i després de cometre el delicte: recorrien diversos quilòmetres a peu per arribar i marxar dels llocs on actuaven. El grup estava format per tres homes d’entre 28 i 43 anys que els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona i a qui atribueixen nou robatoris, però pensen que podrien estar implicats en uns 25 casos.

Els lladres triaven centres esportius situats en zones aïllades de nuclis urbans. S’hi acostaven de nit amb un cotxe i una furgoneta, que aparcaven “a dos o tres quilòmetres” del club on volien entrar, explica el cap de la divisió d’investigació criminal dels Mossos a la regió metropolitana sud, l’inspector Rafael Montes. Segons Montes, els delinqüents aparcaven els vehicles a tocar d’una carretera que fos freqüentada per altres conductors i aleshores es movien a peu. “Feien caminades que depenien de la distància de la via principal”, diu Montes, que afegeix que aprofitaven la foscor de la nit per recórrer els quilòmetres per zones boscoses i no ser descoberts.

Finalment, els lladres arribaven al club de golf, pàdel o tenis que volien robar, on accedien fent palanca o trencant vidres de les portes i les finestres. Un cop a dins agafaven els diners que trobaven, com ara els de les màquines de venda automàtica, a més dels productes de venda de les botigues de cada centre, com per exemple jaquetes, samarretes, raquetes i altres elements esportius de marques conegudes. Els Mossos calculen que es van emportar 14.000 euros en metàl·lic dels diferents robatoris –en l’escorcoll al domicili dels detinguts han recuperat 8.000 euros en efectiu així com objectes i peces de roba que es valoren en 4.000 euros.

Seguiment des de casa

Per atrapar-los els Mossos van muntar un dispositiu de seguiment des del domicili dels lladres, a Barcelona, fins al club on anessin a robar. Va ser a principis d’aquest novembre, però la policia els va perdre la pista quan van accedir a la zona boscosa pròxima a un centre de pàdel d’Alella. Quan els lladres volien tornar a casa amb els seus vehicles després de cometre el robatori, els Mossos els van aturar i detenir. De fet, el grup s’esperava sempre al mig del bosc o dins els vehicles abans de fer el trajecte de tornada perquè aprofitaven que comencés l’hora punta de circulació de conductors i així passar desapercebuts pels controls de la policia.

Els Mossos sospiten que els detinguts també són autors d’altres robatoris a clubs de golf, pàdel i tenis d’aquest any a Catalunya que havien començat a investigar al març, tot i que els lladres haurien marxat un temps al seu país –són originaris de Romania–. Des del setembre havien tornat a actuar.

stats