Successos

Mor el conductor d'un patinet elèctric al xocar contra un autocar

És la segona víctima mortal de trànsit a Barcelona aquest 2023

ARA
2 min
Un patinet elèctric a la Gran Via de Barcelona.

BarcelonaUn home de 55 anys que conduïa un patinet elèctric ha mort aquesta matinada en un accident de trànsit al carrer Comte d'Urgell cantonada amb el carrer d'Aragó, a Barcelona. Els fets han passat a les 4 de la matinada i també s'hi ha vist involucrat un autocar de passatgers. Ho ha avançat RAC1 i l'Ajuntament ho ha confirmat a l'ARA.

Fins al lloc dels fets s’han traslladat diverses dotacions d'emergències, entre les quals la Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana, que s’ha fet càrrec de la investigació, i unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A més, l’Ajuntament també ha activat el Servei d’Urgències i Emergències Socials per oferir atenció psicològica als familiars de la víctima.

És la segona víctima mortal en accident de trànsit a Barcelona aquest any, la primera en patinet elèctric.

Un recompte d'accidents complicat

El recompte dels accidents de trànsit amb vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics, es fa complex per a l'administració perquè, moltes vegades, aquests sinistres no es fan constar a les autoritats i tampoc tenen una assegurança de danys.

L'any passat, el tinent d'alcaldia i regidor de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va explicar que el 2021 a la ciutat es van produir aproximadament uns 750 accidents de trànsit amb vehicles de mobilitat personal, una xifra que representa un increment del 50% respecte al 2020 (478). De mitjana, doncs, cada dia es van produir almenys dos sinistres amb aquest tipus de vehicles, que han incrementat la seva presència de manera "exponencial" els últims anys, segons va admetre aleshores el mateix consistori. Experts en l'àmbit de la mobilitat, però, remarquen que la xifra encara podria ser molt més alta, perquè la majoria d'aquests accidents no s'arriben a reportar a la Guàrdia Urbana i no queden registrats enlloc.

stats