Mor una dona gran en l'incendi d'un pis a Malgrat de Mar

Els Bombers apunten que aparentment patia síndrome de Diògenes

Ara
2 min
Balcons afectats de l'edifici on una dona ha mort en un incendi, a Malgrat de Mar

BarcelonaUna dona de 83 anys i veïna de Malgrat de Mar ha mort en l'incendi de casa seva aquesta nit, un foc violent que ha afectat l'edifici on vivia i ha obligat a desallotjar-ne tots els veïns. L'acumulació de material al seu pis ha actuat de combustible per a les flames, ja que la víctima "aparentment patia síndrome de Diògenes", segons ha explicat el sotscap de zona dels Bombers de la Generalitat, Juan Peinado Jiménez. Un cop extingit el foc, la majoria de veïns del número 2 del carrer Manuel de Falla han pogut tornar a casa després de passar la nit en un hotel pròxim. Només els 12 veïns de l'escala A, on s'ha produït l'incendi, hauran d'esperar una mica més, almenys fins dilluns, per tornar a casa seva.

L'avís del foc va arribar ahir poc abans de les nou del vespre. S'hi van desplaçar quinze dotacions terrestres dels Bombers, que van trobar un incendi totalment desenvolupat en un dels pisos de la quarta planta de l'edifici. El pis es va cremar totalment i el foc es va propagar per l'escala i també a través del pati de llums, cosa que va crear un "efecte xemeneia" en un dels pisos de la sisena planta, on també es va cremar una habitació. La dona del pis sinistrat és la primera víctima del foc en un habitatge aquest any.

En un primer moment, la gran "càrrega de combustible" al pis en flames va fer perillar l'estructura de l'edifici, però la inspecció d'aquest diumenge ha descartat danys estructurals al bloc. Peinado Jiménez ha explicat que les tasques d'extinció han sigut "molt complicades" i s'han allargat fins a les quatre de la matinada. Durant la nit, un equip de guàrdia dels Bombers s'ha quedat al lloc dels fets i aquest diumenge al matí s'ha fet la revisió de l'edifici juntament amb l'arquitecte municipal i s'ha descartat una afectació estructural. Segons ha explicat Peinado, la brigada municipal no podrà accedir a l'edifici.

Entrada de l'edifici de Malgrat de Mar on ha mort una dona en l'incendi d'un pis.

Les causes del foc les determinarà la investigació que han obert els Mossos d'Esquadra i a hores d'ara no hi ha informació sobre l'origen. Fins al lloc dels fets s'hi van traslladar tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i efectius de la policia local.

stats