Successos
Societat Successos 21/06/2023

Mor una dona en llençar-se d'un tercer pis per fugir d'un incendi a Balaguer

El foc també ha deixat un ferit greu el seu marit, que ha estat evacuat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida

2 min
Un vehicle dels Bombers de la Generalitat

BarcelonaUna dona ha mort aquest matí després de llançar-se per la finestra d'un tercer pis quan fugia d'un incendi que s'ha originat en el seu habitatge familiar de Balaguer. Segons informen els Bombers, la víctima ha perdut la vida després que el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) li fes, sense èxit, maniobres de reanimació. Segons fonts consultades per l'ARA, l'habitatge era un tercer pis d'un bloc amb altres habitatges i hi vivien la víctima mortal, de mitjana edat, amb la seva parella i el seu fill, de 19 anys. Per causes que els Mossos d'Esquadra ja estan investigant amb una inspecció ocular, cap a les 7:30 h del matí ha començat a cremar el seu pis.

Abans que arribessin els Bombers, la dona s'hauria precipitat des de la finestra intentant evitar el fum i les flames. L'home, en canvi, s'han quedat a l'interior de l'habitatge i els Bombers els han pogut rescatar accedint a l'habitatge per una escala. L'home ha estat evacuat a l'Hospital Universitari de Vilanova amb ferides greus. Sobretot, segons fonts consultades, ha patit cremades de segon grau a l'esquena i s'ha plantejat la seva derivació a Barcelona, tot i que al final no ha sigut necessari. El noi de 19 anys, fill del matrimoni, no estava a la casa en el moment dels fets, segons apunten fonts coneixedores dels fets. Sí que ha sigut atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques quan ha arribat al lloc dels fets.

El foc ha afectat diverses habitacions de l'habitatge i encara no hi ha cap hipòtesi sobre el seu origen. Com a mesura preventiva s’ha tallat el servei de gas en tot el bloc i s'han evacuat 15 persones de tres escales diferents. Els Bombers encara treballen ventilant la zona i revisant l'estructura de l'habitatge, conjuntament amb personal tècnic de l’Ajuntament de Balaguer. En el succés s'han mobilitzat set dotacions de Bombers, cinc dels Mossos d'Esquadra i cinc més del SEM, que també ha enviat suport psicològic al lloc.

Segons fonts municipals, l'edifici no ha patit danys estructurals i pràcticament tots els veïns han pogut tornar a les seves cases. Encara no es pot accedir, però, a l'habitatge on s'ha originat l'incendi ni a la de la mateixa planta. Hi viu una família que haurà de ser reubicada uns dies.

stats