Seguretat viària
Societat Successos 23/04/2022

Mor un menor que conduïa un patinet per una carretera

Els Mossos investiguen l'atropellament, que ha tingut lloc a Masquefa

ARA
2 min
La normativa que regula els patinets prohibeix utilitzar-los a la vorera i en carreteres

BarcelonaDissabte tràgic a les carreteres, amb tres persones mortes, cosa que eleva a 47 els morts de trànsit des que va començar l’any. En el primer sinistre ha mort un noi de 16 anys que conduïa un patinet elèctric després de ser atropellat per un cotxe mentre circulava per la carretera B-224, al quilòmetre 14, a l’altura de Masquefa, a la comarca de l’Anoia. 

Els Mossos d’Esquadra estan investigant les circumstàncies d’aquest accident, en què s'han vist involucrats el patinet i un turisme, passada la mitjanit de divendres. La norma de la direcció general de Trànsit (DGT) sobre la regularització d’aquest tipus de vehicles elèctrics prohibeix expressament que puguin circular per carreteres interurbanes, com és el cas de Masquefa. A més, se’n limita l’ús a les ciutats i sempre que no sigui per la vorera, sinó pels carrils bici o els ordinaris. 

L’ús del patinet s’ha popularitzat fins a l’extrem que la DGT ha hagut d’intervenir per restringir-ne l'ús i facilitar-ne la convivència amb els vianants. En paral·lel, segons les estadístiques, han crescut els accidents en què s’han vist involucrats aquests vehicles personals. El març de l’any passat, un jove de 25 anys va morir al topar amb un taxi a l’Eixample de Barcelona, a la cruïlla del carrer Ausiàs March amb el passeig de Sant Joan, i poc després, el maig del mateix any, un adolescent de 15 anys també va perdre la vida quan el seu patinet va col·lidir amb un turisme a la Gran Via amb rambla Prim de Barcelona.

Xoc frontal

A més del de Masquefa, un segon accident ha provocat la mort de dues persones que viatjaven en un mateix vehicle, que ha xocat frontalment contra un altre a la N-141C al seu pas per la localitat de Moià, al Moianès. Les dues víctimes mortals són C.G.P., una dona de 29 anys i veïna de Castellterçol, i F.C.M., de 19 anys i veí de Múrcia. Amb ells hi anava una altra noia, que ha hagut de ser ingressada en estat molt greu a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, on també ha sigut hospitalitzat un quart ferit menys greu. L’accident ha tingut lloc poc després de les onze del matí i ha obligat a tallar la circulació en el punt quilomètric durant cinc hores, després d’haver retirat de la calçada els vehicles implicats.

stats