Successos

Dos morts i deu ferits en un incendi mentre flamejaven unes postres en un restaurant de Madrid

Les flames es van escampar ràpidament pel sostre i les parets del restaurant, recobertes de plantes artificials

ARA
2 min
Personal d'emergències atenent els ferits en l'incendi d'un restaurant de Madrid que ha deixat dos morts

BarcelonaDues persones han mort i deu més han quedat ferides després d'un incendi en un restaurant italià a la plaça Manuel Becerra de Madrid. Segons han confirmat fonts policials a l'agència Efe, les dues víctimes mortals són un treballador de l'establiment i un client, totes dues persones joves. Segons han explicat des del cos d'emergències de la ciutat madrilenya, el foc va començar ahir cap a les onze de la nit, després que un dels cambrers flamegés unes postres. Les flames es van escampar ràpidament pel sostre i les parets, que estaven cobertes de plantes artificials. Sis dels ferits han estat hospitalitzats en diferents centres de la ciutat amb pronòstic greu i quatre més han pogut rebre l'alta després de ser atesos per ferides de caràcter lleu.

Segons els testimonis, les flames van cremar el sostre del restaurant en qüestió de segons. Alguns dels clients van poder sortir ràpidament per la porta de l'establiment i d'altres ho van fer per la porta d'emergència, però alguns haurien quedat atrapats quan el foc ja bloquejava aquestes sortides. Els vianants que passaven per la plaça van intentar trencar els vidres perquè poguessin sortir.

Ara la Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació per mirar de determinar com es va produir exactament l'incident. "Per ara no podem descartar cap hipòtesi", assegurava un portaveu del cos. Els agents de la unitat científica han estat analitzant i fotografiant l'establiment i aquest dissabte continuaran analitzant les proves recollides per determinar les causes del foc i la seva ràpida propagació, així com les condicions de seguretat del restaurant.

Unitats d'emergències desplaçades a les proximitats del restaurant on s'ha produït l'incendi mortal
El personal d'emergències entrant a l'ambulància una de les persones ferides greu en l'incendi d'un restaurant a Madrid

Víctimes atrapades

Segons el cos de Bombers de l'Ajuntament de Madrid, la meitat d'efectius del parc de Bombers més proper a l'establiment es va desplaçar fins al lloc dels fets ràpidament, però quan van arribar les flames ja sortien per la façana. Segons un portaveu del cos, tot i que es van poder extingir molt ràpidament les flames, "hi havia molta gent que no podia sortir", i han rescatat una dotzena de persones atrapades a l'interior del restaurant.

stats