Successos

Un accident, la principal hipòtesi de l'origen de l'incendi mortal de Calella

Un dels dos supervivents del pis cremat està acusat de provocar un altre incendi el mes passat

2 min
El pis incendiat a Calella

BarcelonaUn home ha mort aquesta matinada en un incendi en un pis a Calella, a la comarca del Maresme. L'avís del foc s'ha rebut a les 3.47 h i en 20 minuts els Bombers de la Generalitat han donat l'incendi per controlat després d'atacar amb intensitat les flames, que venien d'un tercer pis. Un cop a l'interior de l'habitatge, que ha quedat totalment calcinat, els Bombers han localitzat el cadàver d'una persona que els Mossos d'Esquadra. Segons fonts coneixedores dels fets, tot apunta que es tracta d'un home d'uns 50 anys sense antecedents, tot i que l'estat del cadàver ha dificultat les tasques d'identificació. Els equips d'emergència han hagut d'evacuar del pis un home que s'havia confinat en una habitació amb un gos, i un altre noi ha aconseguit sortir del pis pel seu propi compte abans de l'arribada dels Bombers. Segons ha pogut saber l'ARA, la principal hipòtesi policial és que la causa de l'origen del foc ha sigut totalment accidental.

Tot i això, en un inici, segons diverses fonts consultades, la identitat de les persones que estaven en aquell pis quan s'ha originat el foc ha posat en alerta els Mossos d'Esquadra. Concretament, un dels que hi era i que els Bombers han hagut d'evacuar és un noi que està implicat en un incendi provocat a la mateixa localitat el mes passat. Va ser en el marc d'un conflicte relacionat amb el tràfic de drogues entre la propietària del pis, presumpta traficant, i un grup d'11 joves multireicidents que acumulen més de 50 detencions en mig any i que l'Ajuntament de Calella ha situat com un dels principals detonants de la sensació d'inseguretat dels veïns del municipi. El pis on hauria calat foc al desembre és molt a prop del de l'incendi d'avui, i el jove vinculat amb els dos incendis va sovint amb aquest grup de multireincidents, quatre dels quals es troben en presó preventiva, que preocupa l'Ajuntament. Fonts policials no el defineixen com un dels multireincidents, sinó un noi amb molts antecedents per actes incívics.

Primers indicis

Fonts consultades per l'ARA insisteixen que aquesta coincidència en cap cas vol dir que aquest incendi sigui provocat com ho va ser el del desembre. De fet, la principal hipòtesi és que la causa del d'aquest dilluns és accidental. Sigui com sigui, les gestions policials, juntament amb l'anàlisi forense de l'origen del foc, se centren en esbrinar què feien aquestes persones al pis incendiat. Segons fonts coneixedores dels fets, l'habitatge, que no estava ocupat ni tenia la llum punxada, és propietat d'un home amb antecedents relacionats amb el consum de drogues. Fonts veïnals apunten que era un pis conflictiu per problemes relacionats amb el narcotràfic.

Segons les primeres informacions, tot apunta que el propietari del pis és qui ha aconseguit sortir de l'habitatge en flames abans de l'arribada dels Bombers. En canvi, el jove vinculat al grup de multireincidents seria qui s'ha confinat en una habitació amb un gos i a qui han evacuat els equips d'emergència. Els Bombers han hagut d'evacuar una altra persona que vivia a la mateixa planta, i els altres residents del bloc han pogut sortir pel seu propi peu.

stats