Successos

Una peça d'una bastida cau al carrer al Raval i deixa en estat crític un vianant

Un despreniment provocat pel vent, la primera hipòtesi policial del sinistre

2 min

BarcelonaTercer accident greu a Barcelona en 72 hores. Una peça d'una bastida instal·lada al carrer de Sant Oleguer, al Raval, ha caigut i ha impactat en un home que en aquell moment travessava un pas de vianants. L'home, d'uns 30 anys, ha rebut un fort cop al cap i ha quedat estès a terra. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat quatre dotacions i ha traslladat l'home en estat crític a l'Hospital Clínic de Barcelona. No ha calgut fer-li tasques de reanimació abans de traslladar-lo.

L'avís del sinistre s'ha rebut a les 12.19 h d'aquest dimecres i la primera assistència l'ha fet una patrulla dels Mossos d'Esquadra que en aquell moment passava pel lloc dels fets. L'accident ha tingut lloc a l'encreuament entre el carrer de Sant Oleguer i el carrer Nou de la Rambla, a pocs metres d'una comissaria dels Mossos i de la Guàrdia Urbana.

La peça que s'ha precipitat al buit és un cilindre metàl·lic de més d'un metre de longitud que, segons les primeres informacions, formava part de l'esquelet de la bastida. Els treballadors de l'obra on està instal·lada la bastida consultats per l'ARA, encara visiblement afectats unes hores després, asseguren que tot ha sigut un tràgic accident. Apunten que la barra metàl·lica ha caigut per les ratxes de vent que aquest dimecres hi ha a Barcelona, que han arribat a 51 km/h. De fet, hi havia actiu un avís de perill moderat del Meteocat per fort vent. La bastida cobreix un edifici de 12 pisos al centre del barri del Raval.

Que el vent hagi provocat la caiguda de la barra metàl·lica és la principal hipòtesi amb la qual treballen els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació, segons fonts policials. La policia catalana ja ha informat del cas a Inspecció de Treball. A part d'intentar aclarir com ha sigut l'accident, els Mossos també intentaran comprovar si la bastida estava degudament assegurada. Després de l'accident, efectius dels Bombers de Barcelona n'han comprovat l'estructura i l'han assegurat. La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit durant unes hores a la zona i cap a les 17 h operaris municipals netejaven les restes de l'accident.

Aquest és el tercer accident greu a Barcelona en 72 hores. Dimarts, un nen de 12 anys va haver de ser traslladat en estat crític a l'hospital després que un camió l'atropellés al passeig Maragall de Barcelona, i dilluns, un motorista de 54 anys va morir en un accident amb un altre camió a l’avinguda de les Drassanes.

stats