Successos
Societat Successos 18/05/2023

La perillosa peripècia d'un carterista del metro per fugir: va d'una estació a l'altra per les vies

Ha anat de les parades de Tetuan a Monumental després d'intentar robar un mòbil

2 min
Un vagó de metro ple en la dotzena jornada de vaga del metro de Barcelona

BarcelonaS'ha vist atrapat i ha acabat triant la fugida més perillosa de totes. Aquest dijous a les 16 hores, un carterista era en un vagó del metro de la L2 a la parada de Tetuan. Abans que les portes es tanquessin, ha robat el telèfon d'una noia i ha baixat del vagó. La noia se n'ha adonat i amb les seves amigues l'han intentat seguir, però les portes s'han tancat als seus nassos. Només han pogut avisar un altre grup de noies que eren a l'andana, que han començat a seguir el carterista per reclamar-li el mòbil, segons apunten testimonis dels fets. Finalment, el lladre ha acceptat tornar l'aparell i ha marxat. Però de cop ha aparegut un vigilant de seguretat i les noies l'han avisat. Veient que anava cap a ell, el carterista ha començat a córrer i ha saltat a les vies.

El guàrdia de seguretat no el podia seguir perquè, tal com apunten fonts de TMB, tenen prohibit baixar a les vies. Immediatament, seguint el protocol en aquests casos, s'ha tallat la circulació. Amb els trens aturats, el carterista ha fugit per dins el túnel en direcció a la parada següent, Monumental. Les dues estacions estan separades per uns 700 metres i el tren passa just per sota de la Gran Via de les Corts Catalanes. Durant uns minuts, ningú n'ha sabut res, del lladre, tot i que al cap de poc ha tornat a aparèixer a les càmeres de seguretat: ja havia arribat a Monumental. Segons fonts coneixedores dels fets, ha tornat a pujar a l'andana i ha sortit de l'estació pel seu propi peu.

Tant els Mossos d'Esquadra com la Guàrdia Urbana no tenen, de moment, constància dels fets i, per tant, el carterista no ha estat detingut. Fonts de TMB expliquen que a la parada de Monumental el més probable és que no hi hagués cap guàrdia de seguretat, perquè no n'hi ha a cada estació i van rotant. Així, tot apunta que l'aventura subterrània del carterista ha acabat sense sanció, almenys de moment.

stats