Successos
Societat Successos 23/05/2023

Polèmica per la detenció "brutal" d'un home a Mataró

Diversos agents de la policia local apallissen un veí per una discussió per un cotxe mal aparcat

ARA
1 min
Captura de vídeo del moment de la detenció

Un home aparca sobre la calçada mentre espera per recollir la seva mare, que té Alzheimer i problemes de mobilitat. Tot seguit, la Policia Local de Mataró li demana els papers del cotxe. El conductor, molest per la situació, s'hi enfronta i finament els llança a terra el DNI. El que passa després es pot veure al vídeo que el Sindicat d’Habitatge de Mataró ha publicat al seu compte de Twitter en què denuncia els fets i la que descriu com a “desmesurada, xulesca i violenta” actuació policial per gestionar un vehicle mal estacionat. 

A diferència dels fets relatats segons el sindicat, fonts municipals neguen a Efe aquesta versió i asseguren que el dissabte 20, al voltant de les 16.00 hores, "un vehicle està estacionat amb les quatre rodes sobre la calçada, davant un bar situat al carrer Antoni Capmany tocant la ronda Cervantes, i la Policia Local procedeix a denunciar-lo". Quan l'home surt del bar “increpa els agents” i en un inici es nega “a realitzar la prova d’alcoholèmia”. Finalment l’acaba fent, tot i que ho fa malament "fins a tres vegades". El resultat de la prova és negatiu en tots els casos. 

L'estira-i-arronsa que s'inicia a partir d'aquí acaba, segons la declaració que fan els cambrers del bar al Sindicat d'Habitatge i que es pot veure al vídeo, en "una pallissa, brutal i arbitrària". Els cossos de seguretat immobilitzen l'home a terra i finalment el detenen per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat i també de resistència al seu arrest. Una segona persona també va quedar arrestada per intentar "obstruir la detenció del conductor", segons fonts municipals. El cas està denunciat als jutjats.

stats