La Policia Nacional desarticula un grup neonazi que promovia la violència contra col·lectius vulnerables

Els agents han detingut set persones, quatre de les quals a Barcelona

Ara
2 min
Material confiscat al grup neonazi.

BarcelonaLa Policia Nacional ha desarticulat un grup neonazi d'ideologia supremacista que a través de les xarxes socials incitava a utilitzar la violència extrema contra col·lectius vulnerables. En total els agents han detingut set persones a tot l'Estat, quatre a la demarcació de Barcelona i la resta a Madrid, València i Alacant. A un dels arrestats el consideren l'autor de l'atac a un centre LGTBIQ+ a Alcoi l'octubre de l'any passat.

Els agents van començar a seguir la pista del grup a principis del 2020, arran d'una denúncia anònima al portal de col·laboració ciutadana de la Policia Nacional alertant sobre la creació d'un fòrum a internet amb ideologia d'ultradreta radical i violenta. Els agents van comprovar que les persones que en formaven part es dedicaven a difondre missatges d'odi contra col·lectius vulnerables o que eren d'una ideologia antagònica a la seva.

Els arrestats feien servir perfils anònims a les xarxes socials, en aplicacions de missatgeria instantània i en fòrums per llançar missatges més directes, dirigits a persones que compartien una ideologia semblant a la seva. En aquests missatges s'incitava a discriminar determinats col·lectius i a utilitzar la violència contra les persones que en formen part. El grup hauria creat diferents cèl·lules operatives que es dedicaven a adoctrinar altres persones en postulats d'ultradreta i a incitar-les a perpetrar atacs, com ara el d'Alcoi.

Material confiscat al grup neonazi desarticulat.

Durant l'escorcoll als domicilis dels arrestats, tal com es pot veure al vídeo, els agents han intervingut punyals, matxets, bats de beisbol, una porra extensible, un revòlver, munició, manuals de fabricació d'explosius casolans, material d'ideologia nazi (com ara gorres militars i La meva lluita, d'Adolf Hitler), propaganda falangista i de l'organització extremista Democracia Nacional, diferents dispositius electrònics i fins i tot una acreditació de la Guàrdia Civil i una altra de l'exèrcit de terra –que podrien ser falses–. La policia també ha tancat els comptes i perfils del grup a les xarxes.

stats