Successos
Societat Successos 16/08/2023

Sabotatge digital a la Costa Brava: quatre dies sense mòbil, ràdio ni televisió

Aquests són el tercer i el quart sabotatge a les comarques gironines en pocs dies: dimecres va passar a la Garrotxa i el cap de setmana a l'Empordà

Víctor Masip Brevers
1 min
La plaça de la Vila de Torroella de Montgrí.

Quatre dies sense ràdio, televisió ni mòbil a Torroella de Montgrí i a l'Estartit, a la Costa Brava, després d'un sabotatge diumenge a la nit. Uns desconeguts van tallar amb una serra radial els cables de les dues torres de Rocamaura, sobre l'Estartit. Després van seccionar el cablatge de l'antena, que és davant de la Guàrdia Civil, i el de l'antena de l'entrada del nucli urbà de Torroella. Tots els operadors i les companyies de telefonia mòbil s'han quedat sense cobertura, cosa que ha afectat serveis com el pagament amb targeta.

L'alcalde de Torroella, Jordi Colomí, ha informat aquest dimecres que ja s'han restablert parcialment els serveis i ha assegurat que l'atac va ser “intencionat i premeditat”, com el de dimecres passat a la Garrotxa, a Olot i altres pobles dels voltants, atacs perpetrats amb el mateix modus operandi. Aquest restabliment és provisional i s'anticipa que les tasques per a una restauració completa duraran diversos mesos. Les autoritats locals i els Mossos d'Esquadra desconeixen el mòbil del sabotatge i han obert una investigació per identificar els autors.

Imatges del sabotatge

A Torroella, la incidència no ha tingut impacte en els serveis de fibra òptica que permeten el senyal wifi. A més, la cobertura 5G continua plenament operativa, fet que permet als dispositius mòbils actuar com a punts d'accés per a la connexió a internet. La xarxa municipal Wifi4E tampoc ha resultat afectada. Torroella i l'Estartit compten amb 11 càmpings, 20 hotels i uns 2.500 habitatges d'ús turístic, i la seva població de 12.500 habitants a l'hivern es multiplica per quatre i a l'agost arriba a 60.000 persones.

stats