Successos

Sis hores desapareguda a alta mar i rescatada de l'aigua per un vaixell

Els mariners van sentir els crits d'auxili de matinada i la van treure de l'aigua sense signes d'hipotèrmia

Ara
2 min
Vista aèria de la ciutat de Barcelona, amb l’Hotel W en primer pla i la platja de  Sant Sebastià i el barri de la Barceloneta al darrere.

BarcelonaUn vaixell mercant sent uns crits enmig de la nit a alta mar, a uns tres quilòmetres de la costa de Barcelona. Els mariners identifiquen que provenen d'una dona surant a l'aigua que els demana auxili. El rescat és quasi un miracle: la dona feia sis hores que era a l'aigua, intentant tornar a la sorra després que el corrent l'hagués arrossegat des de la vora de la plata de Sant Miquel de Barcelona. "Sabia nedar molt bé i tenia molt bon fons, si no no s'explica que en sortís il·lesa", apunten fonts coneixedores dels fets. El desenllaç ha sigut el millor de tots els possibles: la dona ja ha rebut l'alta mèdica a l'Hospital del Mar, on va ser traslladada en bon estat de salut, segons confirmen a l'ARA des del centre.

Eren poc més de les 20 hores quan la banyista va entrar a nedar al mar i va deixar a la sorra les seves pertinences (una tovallola i un telèfon) i el seu gos, a tocar de l'Hotel W. Dues hores després, quan ja era fosc, un grup de persones van alertar els cossos d'emergències: la dona encara no n'havia sortit i ja era fosc. Un equip amb efectius dels Mossos, els Bombers de Barcelona, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil van buscar-la per mar i aire, però va ser la tripulació d'un vaixell de càrrega que fondejava qui la va trobar quan van sentir uns crits a uns 3,7 km de la costa, segons ha avançat la periodista Anna Punsí. Tot i haver-se passat hores nedant a l'aigua, la noia encara va tenir força per bracejar fins a la nau i demanar socors, segons ha pogut saber l'ARA.

El rescat s'ha produït al voltant de les 4 de la matinada, quan els tripulants han identificat la dona a mitja milla nàutica i l'han pogut treure de l'aigua amb un salvavides. Una vegada a bord del vaixell, una embarcació de Pràctics del Port de Barcelona l'ha traslladat a terra, on ha estat atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). "Estava bé, lleu. La vam portar a l'hospital per tenir-la en observació, però no presentava cap signe d'hipotèrmia ni res preocupant", expliquen des del SEM, encara sorpresos per l'estat de la noia, que aquest dilluns al migdia ja ha pogut anar cap a casa. Segons ha informat Betevé, la mateixa noia va explicar que havia sortit a nedar i el corrent l’havia arrossegat lluny de la costa.

stats