Successos

Un deute econòmic, darrere l'atac amb escopeta a Figueres

L'assaltant va disparar contra la seva excunyada i la filla menor d'ella per un conflicte familiar

2 min
La casa de Figueres on han passat els fets, aquest dimecres al matí.

BarcelonaFeia molt temps que no es veien les cares. Ja feia gairebé vuit anys que aquell home de 71 anys havia deixat de ser la parella de la seva germana i, segons fonts de la investigació, durant aquest temps pràcticament no s'havien vist. Aquest dimarts al vespre, però, l'home es va presentar a casa de la seva excunyada, als afores de Figueres, i va obrir foc amb una escopeta contra ella i la seva filla menor d'edat, que es van refugiar a la casa. Al cap d'uns minuts, va arribar la Guàrdia Urbana, a qui l'home també va disparar. Els agents es van posar a cobert i van respondre amb trets. Finalment, el van abatre.

La gran pregunta és per què l'home es va presentar en aquella casa i va obrir foc contra la seva antiga família política. La investigació dels Mossos d'Esquadra acaba de començar, però fonts policials pràcticament descarten la hipòtesi de la violència de gènere i tot apunta a una disputa familiar per diners. Tal com va explicar aquest dimarts l'ARA, en les hores posteriors als fets aquesta també era la principal hipòtesi de l'atac. Segons fonts de la investigació, a hores d'ara tot apunta que l'atac de l'home hauria estat motivat per un deute econòmic: unes feines que va fer fa vuit anys per a la seva família política i que no li haurien pagat.

Sigui com sigui, feia molts anys que, sobre el paper, no es posava en contacte amb la seva excunyada i els Mossos intenten aclarir per què l'home va tenir aquesta reacció tan violenta després de tant temps. Segons les primeres indagacions, la dona hauria obert la porta reixada d'accés a la finca perquè l'home s'hi va presentar amb un cotxe que anteriorment també havia utilitzat la seva germana i es pensava que era ella. L'atacant va accedir a l'interior de la parcel·la i va obrir foc amb una escopeta del calibre 12. La dona i la seva filla, menor d'edat, es van refugiar a la casa i van trucar a una veïna que és agent de la Guàrdia Urbana. Va ser la policia la que va avisar els seus companys, que hi van arribar minuts després.

El tiroteig

Els efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres van demanar a l'home que abaixés l'arma. Lluny de fer-ho, va respondre amb trets contra la policia. Els agents es van veure obligats a treure la pistola reglamentària. D'aquesta manera va començar un nou intercanvi de trets, que va acabar amb l'home ferit a terra. Segons les fonts consultades, va rebre almenys l'impacte de quatre bales a la cama, el peu, l'abdomen i el tòrax. Després de ser reduït, se'l va emportar una ambulància a l'Hospital de Figueres, on va acabar morint una hora més tard. Ningú més va resultar ferit.

Durant tota la nit, agents dels Mossos d'Esquadra han treballat al jardí de la casa recollint bales i altres evidències. L'habitatge té càmeres de seguretat i això facilitarà molt la feina dels agents per reconstruir els fets. En un comunicat, el govern municipal de Figueres ha defensat l'actuació dels seus agents durant l'atac, que ha qualificat "d'impecable".

stats