Successos

TMB investiga un conductor que hauria impedit baixar del bus dues joves, una menor d'edat

La mare de les noies, de 12 i 18 anys, ha denunciat a les xarxes que l'home les va retenir fins al final de la línia

N.V.
2 min
Un autobús de TMB, en una imatge d'arxiu

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) investiga el cas d'un conductor d'autobús de la línia H16 que dijous passat s'hauria negat a deixar baixar del vehicle dues noies de 12 i 18 anys, i les hauria retingut fins al final de la línia. La família va posar una queixa formal l'endemà i la companyia va respondre que "lamentava" les molèsties que això podia haver ocasionat i admetia que no havien pogut localitzar el conductor perquè no s'aportava el número de calca ni la matrícula del vehicle. La resposta és "absolutament insuficient" per a la mare de les noies, que avui ha decidit fer públic el cas a Twitter. Posteriorment la companyia ha confirmat que ja ha obert una investigació per intentar esbrinar de quin treballador es tracta.

Segons el relat de la mare a les xarxes socials, les noies tornaven a casa des de l'avinguda Icària al voltant d'un quart de vuit del vespre. "A mesura que quedaven enrere la Vila Olímpica i el Poble Nou, l’autobús es va anar buidant, fins que les meves filles es van quedar soles amb el conductor", ha explicat la mare, que assegura que quan les noies van sol·licitar baixar, a la parada de casa seva, el conductor va fer cas omís i va seguir el seu trajecte. "La següent parada ja era la darrera parada de la línia i allà tampoc va voler obrir portes", continua la mare. Segons el seu testimoni, la filla gran "va suplicar diverses vegades" que les deixés baixar, però l'home només va accedir a obrir les portes quan la noia va fer una trucada per telèfon a casa. El treballador de TMB les va deixar a Sant Adrià de Besòs, a l’altura de la Mina, "en un lloc desert". "Van tornar a casa agafades de la mà i mortes de por", assegura la mare.

La companyia argumenta que la narració que fa la mare a les xarxes socials inclou una franja horària i uns llocs massa amplis i que en aquell moment hi havia diversos vehicles cobrint el mateix trajecte. "Ara que ens hem pogut posar en contacte directe amb ells estem intentant acotar la recerca", asseguren els portaveus de TMB, que admeten que la resposta anterior va ser "inadequada" i que estan a disposició de la família per al que necessitin.

En el cas que finalment localitzin el conductor, l'operadora barcelonina ha dit que li demanaran explicacions i, si escau, s'obrirà un expedient laboral. "Si és necessari, el cas pot acabar passant per la via penal", diuen els portaveus.

Actualment els autobusos metropolitans de Barcelona no disposen de sistemes de videovigilància a l'interior dels vehicles, però TMB recorda que és un projecte que ja està en marxa i que les càmeres de seguretat a dins dels busos podrien ser una realitat a partir ja de l'any que ve.

stats