Successos

Tràgic accident nàutic al Port de la Selva: dos homes moren després d'embarrancar un veler contra les roques

Les víctimes són dos ciutadans francesos de 76 i 78 anys

2 min
Efectius dels Bombers buscant entre les restes de l'embarcació

BarcelonaDos homes de nacionalitat francesa de 76 i 78 anys han mort en un tràgic accident nàutic al Port de la Selva. De matinada, el seu veler ha xocat contra un conjunt de roques del cap de Bol, una zona escarpada entre el Port de la Selva i Llançà. Ells mateixos han enviat un SOS per ràdio a les 00.41 h, però quan els equips d'emergència hi han arribat han trobat els seus cossos sense vida surant a l'aigua, després que el vaixell quedés totalment embarrancat entre les roques. Els bombers i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques els han fet exercicis de reanimació sense èxit.

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació. Tot i que una de les primeres hipòtesis era que l'embarcació estava amarrada a la zona de Llançà i pel fort onatge l'àncora s'hauria trencat, les comunicacions de la policia espanyola amb els seus homòlegs francesos han pogut esclarir què ha passat. Segons fonts policials, l'embarcació va sortir d'Adge i es dirigia a Grussan, ports de la costa francesa. Allà ja hi havia mala mar i van comunicar a les autoritats marítimes franceses que continuarien navegant cap a la Costa Brava per passar la nit en aigües més calmades. La següent comunicació ja ha sigut el missatge de SOS quan ja havien xocat contra les pedres del cap del Bol.

A les 5.30 de la matinada s'ha practicat l'aixecament dels cadàvers. Un helicòpter de Salvament Marítim ha recollit els cadàvers de l'aigua, una tasca que no ha estat fàcil per la forta tramuntana. Està previst que en les pròximes hores continuï bufant i això podria complicar la investigació al lloc dels fets. Per exemple, la Guàrdia Civil encara no s'ha pogut submergir per fer una inspecció ocular del vaixell.

stats