Successos
Societat Successos 16/07/2023

Tres detinguts per una batalla campal a les portes d'una discoteca de Calella de Palafrugell

Els aldarulls es van produir quan el personal de seguretat va impedir l'entrada d'un grup de joves

ARA
2 min
Imatges dels aldarulls davant de la discoteca Costa Este de Calella de Palafrugell.

BarcelonaTres homes han estat detinguts a Calella de Palafrugell acusats d'haver provocat aldarulls a les portes d'una discoteca de la localitat empordanesa divendres a la matinada. A les imatges que circulen per les xarxes socials s'aprecia com grups de joves inicien una autèntica batalla campal contra el local, llançant tanques, pedres i ampolles després que els agents de seguretat privada els impedissin entrar-hi. Fonts dels Mossos d'Esquadra informen que la investigació del cas encara està oberta i, per això, no descarten que hi pugui haver més detencions en les pròximes hores.

Els detinguts són tres homes de 27 i 28 anys, a qui se'ls imputen desordres públics. Mentre no passin a disposició judicial, continuen en dependències policials: dos a la comissaria dels Mossos i l'altre a la de la Policia Local. Les detencions es van fer en la mateixa zona d'oci on hi ha la discoteca Costa Este, l'escenari dels fets. Durant la nit passada, diversos agents han patrullat per aquesta àrea per prevenció, però no s'ha registrat cap incident similar.

L'enfrontament amb els guardes de seguretat es va produir després que es prohibís l'entrada al local a un gran nombre de joves, que van respondre primer amb una discussió verbal i posteriorment amb més contundència. El grup de nois es va apartar de la discoteca i quan hi van tornar va començar a llançar tanques i ampolles contra els membres de seguretat que hi havia a la porta, que es van atrinxerar dins de l'establiment per evitar danys.

Les detencions, segons han indicat fonts policials, s'han fet després que els presumptes autors dels fets poguessin ser identificats pels investigadors i es constatés que tenien antecedents per fets similars en aquesta localitat de la Costa Brava.

Aquesta no és la primera vegada que a Costa Este hi succeeixen incidents. El 2021, per exemple, l'Ajuntament va portar als jutjats una festa il·legal que va congregar unes 400 persones al seu aparcament, i l'any passat un home va resultar ferit després que l'ataquessin amb un got trencat, segons informa l'ACN. Dimarts la discoteca va arribar a un acord amb l'Ajuntament per acabar amb els problemes a l'aparcament i els sorolls del local. En concret, es va pactar instal·lar limitadors de so que, quan calgui, la Policia Local podrà activar a distància. I també millorar l'enllumenat i reforçar la seguretat al pàrquing.

stats