Successos

Tres menors, investigats per haver agredit un professor al lavabo d'una escola de Nou Barris

La Fiscalia de Menors ja els ha citat a declarar pels fets

2 min
Imatge d'arxiu de la façana de l'Institut Escola el Molí

BarcelonaUn grup de cinc alumnes estava tancat als lavabos de l'Institut Escola El Molí, al districte de Nou Barris de Barcelona. Era un dijous al matí, cap a les 11.30 h, quan ja havia acabat l'hora del pati. Un professor es va acostar a "recriminar-los la seva actitud", segons apunten fonts policials, i els va avisar que havien de sortir del lavabo. Lluny d'obeir, els alumnes, tots menors, es van encarar amb el professor amb un to desafiant. I van fer el pas: el van començar a agredir. Ara, tal com ha avançat Efe i ha pogut confirmar l'ARA, els Mossos d'Esquadra investiguen tres d'aquests alumnes per un delicte de lesions i un altre d'atemptat contra l'autoritat, ja que en horari lectiu un professor té un tractament penal semblant al d'un policia si és agredit. Els altres nois implicats en la baralla són menors de 14 anys i, per tant, són inimputables.

Els tres nois ja estan citats a declarar davant la Fiscalia de Menors per aquests fets. Després de l'agressió, l'institut va enviar un requeriment als Mossos d'Esquadra, i la policia es va presentar al centre. Quan va arribar, segons fonts coneixedores del cas, la situació ja estava "calmada" i la direcció de l'institut ja havia pres una decisió: expulsar els cinc alumnes. Com que era horari lectiu i, a la seva edat, els alumnes no poden quedar desemparats, els Mossos els van traslladar a comissaria. Des d'allà, la policia va contactar amb els seus tutors legals, que els van anar a recollir.

Inimputables

Dos dels cinc alumnes expulsats són menors de 14 anys i, per tant, el seu comportament no serà avaluat per la justícia. D'aquí que la Fiscalia de Menors –que és qui es fa càrrec de la investigació judicial en els casos d'adolescents d'entre 14 i 17 anys que han comès un delicte– només ha citat tres dels adolescents.

stats