Societat 22/03/2021

Suspès el desnonament amb data oberta a una família amb menors al Poble-sec

L'Ajuntament de Barcelona els ha ofert un habitatge de forma temporal

2 min
La Clàudia celebra la suspensió del desnonament

BarcelonaSuspès el desnonament amb data oberta de la Clàudia i els seus cinc fills i un net –quatre dels quals menors– d'un pis al barri del Poble-sec de Barcelona. S'ha arribat a un acord a tres bandes: l'Ajuntament s'ha compromès amb la propietat del pis i amb la família a oferir-los un habitatge temporal abans del 30 d'abril i mentre no obtingui un allotjament social permanent. El consistori també assegura que ajudarà la Clàudia a gestionar un expedient a la Mesa d'Emergència del Consorci de l'Habitatge, que té uns tres anys de llista d'espera.

Un altre dels punts clau de la negociació, segons apunta el Sindicat de Barri de Poble-sec, és que la família sigui reallotjada prop de la zona on viu actualment "per assegurar que no es trenquen els vincles comunitaris que tenen amb el barri del Poble-sec i a través dels quals han sostingut fins ara la vida". De fet, la Clàudia i la seva família viuen des de fa tres anys al barri del Poble-sec en un pis d'uns 50 metres quadrats, que és propietat d'una gran tenidora.

La Clàudia aixecant un got amb cava i brindant per la suspensió del desnonament.

Va entrar-hi l'estiu del 2018 a través d'un contracte de lloguer fals i, després de deu mesos pagant, els va arribar la denúncia per usurpació. El fals rendista va desaparèixer i es va adonar que havia sigut víctima d'una estafa. La Clàudia volia continuar pagant un lloguer social, però la propietària s'hi va negar. "Mai he volgut viure gratis", va assegurar. Finalment, la jutge d'instrucció número 4 va decretar el desnonament amb data oberta de la Clàudia i la seva família, una decisió judicial que, segons va denunciar el Sindicat de Barri del Poble-sec, vulnerava fins a cinc decrets.

La portaveu de l'entitat, Berta García, va assegurar en el seu moment que la situació de la Clàudia està prevista en el decret 17/2019 i que, en tant que compleix amb els requisits de vulnerabilitat establerts a la llei 24/2015, el desnonament ja s'hauria d'haver aturat abans. També, el fet que el desnonament es pogués efectuar entre el 15 i el 28 de març, segons l'entitat, era "totalment il·legal" per la llei d'enjudiciament civil, que recull que el desnonament ha de tenir hora i data d'execució fixada. A més, apuntava que la jutge ha vulnerat el decret antidesnonaments 37/2020 aprovat el 23 de desembre per l'executiu espanyol i el decret antidesnonaments aprovat el 3 de novembre per la Generalitat arran de la crisi econòmica i social causada per la pandèmia.

stats