Societat 03/11/2014

Talent femení per crear noves competències empresarials

Barcelona acull el 27 de novembre el certamen Women Talent Seminar

Ara
2 min

BarcelonaLa plataforma Valkiria Hub International i Women Business Congress han organitzat pel proper 27 de novembre, un seminari que convertirà Barcelona en la capital internacional del talent femení en innovació i tecnologia.

Es tracta del Women Talent Seminar, un certamen que reunirà a directives de tot el món i a joves emprenedores que explicaran les seves experiències laborals. L'objectiu és fer un canvi de paradigma social i econòmic basat en la cultura empresarial de les dones.

Homes i dones som diferents per naturalesa i per tant cadascú té uns valors innats i tradicionalment arrelats al seu sexe que apliquen no només a la vida personal si no també a la professional. Segons el director del 22@network BCN, Ramon Salabert, la dona "té una gran capacitat per conciliar i l'home és més rígid, és de blanc o de negre. La dona en canvi és multi tasca".

Aquests valors són coneguts com a competència en femení, un concepte nascut per la necessitat de donar visibilitat a les capacitats de les dones dins de l'empresa.

"Les dones tenen una visió més global de l'empresa", ha declarat Yolanda Triviño, directora de Valkiria Hub International. "Són més flexibles i demanen ajuda, per això se les pot considerar vulnerables quan en canvi significa que tenen en compte altres opinions", ha aclarit. Triviño ha afegit que si els homes també apliquessin aquests valors, les empreses serien més productives.

Per Ramon Salabert cada cop hi ha més presència femenina a les universitats cursant carreres tècniques. Això ha situat a les dones dins el món laboral però encara, diu, "hi ha una manca de dones en càrrecs directius".

Això és, en part, a la llei de quotes que marca la directiva de la Unió Europea i que, tot i que encara està per formalitzar, recolza que a almenys un 40% de dones ocupin càrrecs directius als Consells d'Administració.

"El tema quotes ha fet molt de mal perquè obliga a tenir un nombre de dones en concret", ha afegit la directora de Valkiria Hub International. Triviño ha dit també que això provoca que hi hagi empreses que contractin dones per cobrir la quota i no, potser, per les seves capacitats.

Respecte a la política de contractes, una de les ponents que participarà al Women Talent Seminar, Francesca Gabetti, ha fundat l'empresa Team EQ que s'encarrega d'obrir nous paradigmes organitzatius.

Per Gabetti, "el currículum diu molt poc del que som. Hi ha dades tècniques de la nostra experiència professional però hi ha molt poc de nosaltres. Això és una errada que crea problemes a les organitzacions i frustra a les persones".

Team EQ pretén estudiar els perfils dels treballadors de les empreses i veure si realment s'adeqüen al seu lloc de feina o si, pel contrari, podrien desenvolupar altres tasques.

stats