Societat 22/10/2014

La vaga feminista ocupa el Cercle d'Economia

Diversos col·lectius es mobilitzen avui per denunciar les "condicions de desigualtat" en què es troben les dones

Ara
2 min

BarcelonaDiversos col·lectius feministes es mobilitzen avui dimecres contra "les condicions de desigualtat" en què es troben les dones. Aquest migdia han tallat el carrer Provença i han ocupat el Cercle d'Economia per denunciar el "cercle de poderosos en perpetuar un sistema de mercat devastador, que atempta contra la justícia social i l'equitat també de gènere", segons han llegit en un manifest.

També han demanat la destitució de la presidenta, Mónica Oriol, per les declaracions que va fer el 3 d'octubre en què deia que preferia contractar dones més joves de 25 o més grans de 45 per evitar "el problema" de l'embaràs. A més, han penjat escombres, cubells i regadores a la façana de l'edifici. Aquest matí ja havien tallat la Gran Via, l'avinguda Paral·lel, la Diagonal i l'avinguda Meridiana.

La mobilització d'unes 250 persones -que porta per nom Vaga De Totes- vol denunciar les desigualtats "davant les diferents mesures i polítiques legals, socials i econòmiques que atempten de forma cada vegada més greu contra els nostres drets, les dones volem reapropiar-nos de la vaga com a eina de lluita", expressen. El manifest també reclama que cal recuperar "la tradició de les dones que han jugat papers clau en vagues i revoltes històriques".

A la tarda, al voltant d'un miler de persones, la gran majoria dones, s'han manifestat pels carrers de Barcelona convocada per la plataforma feminista #vagadetotes en una jornada reivindicativa per denunciar les desigualtats que pateixen les dones, ha informat Efe. Amb el lema de "les dones movem el món, ara l'aturem", la manifestació ha començat sobre les 19:30 hores a la plaça de Catalunya i ha recorregut diversos carrers de l'Eixample barceloní.

Les manifestants han corejat lemes com "vaga general, feminista i radical", "nosaltres parim, nosaltres decidim", i "cremarem la patronal per masclista i patriarcal". Moltes de les manifestants han lluït samarretes de color violeta i han exhibit pancartes amb lemes com: "ens plantem contra el control social dels nostres cossos i les nostres vides".

Els organitzadors han tuitejat les imatges de la mobilització.

stats