Societat 07/05/2014

'Tallers Oberts' a Barcelona

Prop de 250 tallers de la ciutat obren les seves portes durant els caps de setmana del mes de maig

Ara
2 min

BarcelonaCeramistes, joiers, pintors, escenògrafs i dissenyadors entre altres professionals obren els seus tallers per tal que tothom pugui veure i conèixer la seva feina o el seu ofici. Les jornades de 'Tallers Oberts', amb més de 21 anys de vida, volen acostar l'art, l'artesania i el treball dels creadors al públic. Per això, realitzen activitats per a potenciar la relació entre l'artista i el ciutadà.

El projecte, impulsat per la A-FAD, posa en comú les diverses iniciatives que els tallers de la ciutat desenvolupen en els diferents districtes, a través d'un programa d'activitats compartits.

Tallers Oberts als districtes

Els tallers de Poble Sec obriran del 9 a l'11 de maig, els de Ciutat Vella del 16 al 18 de maig, els de Sarrià del 23 al 25 de maig i els tallers de Gràcia i Poblenou del 24 al 25 de maig. El dissabte 10 i el diumenge 11 de maig també obren les portes els tallers d'artistes del Putxet i Farró.

A més, cada barri tindrà activitats personalitzades per fer més visible aquesta acció cultural. Per exemple, a Sarrià tindrà lloc l'exposició INTEGR'ART, a Ciutat Vella una gimcana per a nens i al Poble Sec la Ruta del Vermouth o la Nit Blanca.

Enguany, Tallers Oberts també estrena col·laboració amb el MACBA, que obre les portes del seu taller de restauració i les del fons de la seva col·lecció, dues zones d'accés restringit. Les visites a aquest dos espais seran dissabte 17 de maig i cal fer reserva prèvia.

Exposició 'Síntesi' 2014

Coincidint amb aquest mes de maig de tallers oberts, el centre d'Art Santa Mònica acull l'exposició 'Síntesi'. En ella s'hi mostra l'art i artesania amb una selecció dels participants en els Tallers Oberts. Aquesta edició l'exposició amplia fronteres de la ciutat convidant artistes de la resta del territori català. La mostra està oberta fins l'1 de juny.

Premi a la millor fotografia

Una de els novetats d'aquesta edició és la posada en marxa del concurs "Millor Foto de Tallers Oberts de Barcelona". Els participants hauran d'enviar les fotografies que facin al llarg dels tres caps de setmana de Tallers Oberts al compte d'Instagram @afad_associacio, amb l'etiqueta #TallersOberts.

stats