Societat 09/10/2020

El Govern tanca la residència Calafell Park per mancances "greus"

Afers Socials manté un expedient sancionador obert contra l'anterior gestora del centre, que suma més de 80 positius

Ara
1 min
Una residencia de Catalunya

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit tancar cautelarment la residència Calafell Park de Segur de Calafell, amb més d'una vuitantena de positius de covid-19, per la constatació de "mancances materials i assistencials de gravetat en l'atenció a les persones residents". Divendres de la setmana passada els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies ja van decidir intervenir la residència i obrir un expedient sancionador a la gestora del centre fins a aquell moment, ACEBI.

Des d'aleshores la direcció i la gestió del centre havia recaigut en la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla. A partir de dilluns començaran a traslladar els 67 residents al centre més adient en funció de la seva situació.

En un comunicat, el Govern remarca que la decisió es pren com a mesura cautelar immediata en el marc de l'expedient sancionador obert, que constata "les mancances materials i assistencials greus que fan inviable que aquest equipament segueixi obert". Divendres passat el brot de covid-19 al centre sumava 82 casos –62 treballadors i 20 residents.

stats