Societat 27/09/2019

Tarragona tanca provisionalment l'amfiteatre romà per seguretat

Un informe conclou que la degradació pot posar en perill les persones i la conservació del monument

Ara
1 min
Tarragona tanca provisionalment l'amfiteatre romà per seguretat

BarcelonaL'Ajuntament de Tarragona ha decidit tancar provisionalment l'amfiteatre romà després de rebre els resultats d'un informe extern que va encarregar i que conclou que la degradació del monument pot posar en perill la seguretat de les persones i la conservació del conjunt patrimonial romà, declarat per la Unesco Patrimoni Mundial de la Humanitat el 30 de novembre de l'any 2.000.

Segons ha anunciat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, el tancament es fa per "prudència", però en cap cas, ha assegurat, perquè hi hagi una "emergència" que comprometi la integritat del monument o la seguretat dels visitants a curt termini.

La decisió s'ha pres després d'una reunió aquest matí del govern municipal en què s'ha posat sobre de la taula els resultats de les primeres anàlisis preliminars d'un informe sobre l'estat de conservació de l'amfiteatre que es va encarregar a l'equip d'arquitectes J.M. Servent, una empresa externa al consistori. Ara aquests resultats es contrastaran amb l'informe que facin els arquitectes municipals. El consistori s'ha compromès a treballar "amb la màxima celeritat possible perquè a l'amfiteatre no hi hagi més desperfectes".

Pinedo ha subratllat que la primera prioritat del consistori és la "seguretat" de les persones, seguida de la "preservació" del patrimoni de la ciutat, i ha lamentat la "deixadesa" en el manteniment del monument romà, que ha atribuït a la manca d'inversió de l'anterior govern municipal. Segons el conseller de Patrimoni, ara l'amfiteatre haurà d'afrontar "actuacions importants" per garantir una bona conservació.

stats