Ruiz-Gallardón no aclareix quan començarà l'exempció de les taxes judicials a les dones maltractades

El PSOE acusa el ministre que amb la nova llei les dones maltractades són "doblement víctimes, perquè ara hauran de pagar per sortir del seu infern"

El ministre de Justícia , Alberto Ruiz - Gallardón , ha reiterat que les dones maltractades són beneficiàries de la justícia gratuïta i que no hauran de pagar ni taxes , ni advocat , ni procurador , per separar-se o divorciar de la seva parella , però no ha especificat quan entraran en vigor aquestes mesures.

Ruiz - Gallardón, que ahir va assumir els suggeriments de la defensora del poble, ha fet avui aquestes consideracions davant el ple del Congrés en resposta a una pregunta de la diputada socialista Elena Valenciano, que li ha demanat quan complirà els seus compromisos amb les víctimes de la violència de gènere .

El passat 28 de novembre, el ministre va assegurar que les víctimes de violència de gènere estarien exemptes de taxes i de tot el cost judicial , en virtut de la nova llei de justícia gratuïta .

Durant la sessió de control al govern , Ruiz - Gallardón ha acusat el PSOE d'haver mantingut , durant vuit anys , el 90
% del cost d'una separació o divorci d'una dona víctima de maltractaments, " que és el que costa l'advocat i procurador " , mentre que la taxa només suposa el 10% del procés .

" Si jo sóc un 10
% immoral, vostès ho són un 90% " , ha acusat el titular de Justícia , i seguidament ha afegit que si ell és " injust en un 10% " , el PSOE ho és " en un 90% " .

Per la seva banda , Elena Valenciano ha culpat Ruiz - Gallardón de " dinamitar el principi de tutela judicial efectiva i de consagrar la injustícia " amb la nova llei de taxes judicials . A més , ha assegurat que les dones maltractades són " doblement víctimes, ja que ara , a més , han de pagar per sortir del seu infern " .

Més continguts de