Teatres, auditoris i cinemes obriran al 100% d'aforament a partir de divendres que ve

El públic continuarà assegut, sense consumir i la mascareta serà obligatòria

G.G.G.
2 min
Públic entrant a la Sala Beckett just abans d'una funció aquest juliol

BarcelonaTeatres, auditoris i cinemes podrien tornar a funcionar amb l'aforament complet a partir de divendres de la setmana que ve, segons ha indicat aquest divendres la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. El sector cultural continua ara amb l'aforament reduït al 70% de la capacitat –amb un nombre màxim de 1.000 assistents en el cas de les sessions en espais tancats i fins a 3.000 si l'activitat és a l'aire lliure–, però la voluntat del Govern és ampliar-los com més aviat millor. De fet, la consellera s'ha mostrat convençuda que, després de la reobertura total de l'oci nocturn, el següent pas del Govern en la recuperació de la normalitat serà autoritzar l'ocupació plena a les instal·lacions culturals. "Creiem que divendres de la setmana vinent la cultura hauria d'estar oberta al 100%", ha dit Garriga.

Algunes mesures de prevenció, però, es mantindran malgrat que s'acabi amb la limitació de l'aforament. El públic continuarà assegut en teatres, auditoris i cinemes, la mascareta continuarà sent obligatòria en tot moment i no es permetrà el consum de begudes o menjar a l'interior de les sales. Les concrecions de la consellera han arribat poc després que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, anunciés en una entrevista a TV3 que "abans de dues setmanes" la Generalitat vol aixecar la limitació dels aforaments d'aquestes activitats, atès que l'evolució epidemiològica és bona i la taxa de vacunats supera el 80% entre els més grans de 12 anys.

Sense certificat covid... per ara

De fet, Argimon ha insistit aquest divendres que la voluntat del Govern és no haver de demanar el certificat covid per accedir a instal·lacions culturals i circumscriure l'ús "temporal" a l'entrada a les discoteques, que són els espais considerats de risc més alt per la interacció social que s'hi produeix. Ara bé, el titular de Salut ha admès que el certificat covid seria una bona eina davant d'un eventual augment dels positius i, per tant, una alternativa al tancament de sectors molt perjudicats per la pandèmia. "Si veiem que les dades empitjoren, abans de fer una restricció demanaríem la possibilitat d'utilitzar el certificat covid digital", ha afirmat.

Després d'un "periple llarguíssim" de mesos de restriccions, els teatres valoren molt positivament la notícia de la seva possible reobertura al 100%. "Esperem que sigui una mesura definitiva, també pel que significaria per a la pandèmia, i que el públic ja pugui gaudir al 100% dels espectacles", ha apuntat a l'ACN la presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca), Isabel Vidal.

stats