Societat 20/09/2013

Tecnologia mòbil, al servei de l'esport segur

36 ciclistes diabètics recorren Brussel·les-Barcelona mentre se'ls controla el nivell de glucosa durant el trajecte

Ara
1 min

BarcelonaPracticar esport de manera segura mitjançant tecnologia mòbil. Aquest és el repte que aquest dimecres 18 de setembre han superat 36 ciclistes diabètics −d'un grup total de 100− en completar en 13 dies el trajecte Brussel·les-Barcelona. I és que al llarg de la travessa se'ls ha controlat el nivell de glucosa a través d'uns sensors instal·lats als braços, una tecnologia que ha permès als ciclistes pedalar 2.100 quilòmetres de manera segura i controlada.

"Si un diabètic es punxa 6 vegades al dia, s'obtenen 6 fotografies dels nivells de glucosa en sang. Amb aquests aparells tenim dades cada 5 minuts i, per tant, obtenim una pel·lícula sencera dels nivells de glucosa durant tot el dia", explica Esteve Vallvé, responsable de productes de salut Orange, companyia que ha impulsat aquesta tecnologia mòbil. Paul Buchanan, un dels 'finishers' de la prova, opina: "Tenir accés a aquest tipus de tecnologies ens fa la vida molt més segura i comporta que puguem fer esport i exercici sense estar preocupats que ens passi res de dolent".

No és casualitat que el destí final d'aquesta prova hagi estat Barcelona, que ostenta la capitalitat del mòbil fins al 2018, amb la Mobile World Capital. A més de les millores tecnològiques que es puguin aconseguir després d'aquesta prova amb ciclistes diabètics, les dades recollides a través dels dispositius incorporats als cossos dels ciclistes diabètics serviran, també, per fer un assaig clínic sobre esport i diabetis.

stats