Societat 19/07/2019

Tensió al barri de Sants pel desnonament d'un veí

Els Mossos d'Esquadra s'han desplegat, abans de les vuit, al carrer Ventura Plaja

Ara
1 min
Tensió al barri de Sants pel desnonament d'un veí

BarcelonaEl moviment veïnal de Sants s'ha organitzat per intentar frenar, per tercera vegada, el desallotjament de l'Abdelah i la seva família, que fa setze anys que viuen en un pis del carrer Ventura Plaja. El Grup d'Habitatge de Sants, conscient que aquest cop podia ser "molt difícil" evitar l'acció policial, havia convocat una roda de premsa per a primera hora d'aquest matí davant l'edifici. Els Mossos d'Esquadra, però, s'hi han desplegat ja abans de les vuit.

Segons el moviment veïnal organitzat, la propietat de la finca, que recau en una sola família -la tenen repartida per herència entre diferents germans-, "s'excusa en el retard en el pagament d'un lloguer" per expulsar l'Abdelah i la seva família i pot tenir la intenció d'obrir un pis turístic perquè, denuncien, a l'edifici ja n'hi ha tres i un seria il·legal.

"Com ha passat en tants altres edificis al barri i a la ciutat, n'han anat expulsant les veïnes per convertir els pisos en allotjaments turístics i és evident que volen fer fora el nostre company per treure'n més beneficis", denuncia el Grup d'Habitatge de Sants en un comunicat.

stats