Societat 21/03/2013

Terrassa obre un restaurant que ofereix àpats a canvi de temps

Els comensals, derivats dels serveis socials, pagaran netejant el local o col·laborant a la cuina

Acn
2 min

TerrassaEl restaurant La Trobada de Terrassa és el primer on es pot pagar amb diners o amb temps. El local servirà cada dia 70 menús per dinar: 35 per a clients convencionals i 35 per a clients derivats de l'Ajuntament, Càrites o entitats de l'Associació Local d'Entitats per la Inclusió (ALEI). Aquests darrers podran dinar a canvi de netejar el local, servir les taules o col·laborar a la cuina.

El projecte l'han impulsat per les trenta entitats de l'ALEI amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa i el finançament de la Fundació La Marató. Els clients "del temps" podran estar tres mesos treballant i menjant al restaurant, que obre divendres. La Trobada només funcionarà als migdies i obrirà les portes els dies laborables de 12.30 a 15.30 hores. El menú té un preu de 6,50 euros i inclou dos plats, pa, aigua i vi i postres.

Està previst que entre 150-200 persones es converteixin en clients del temps cada any i es mengin més de 7.000 menús. Quan acabin el període de tres mesos, els participants seran derivats a altres activitats de la xarxa ALEI. "S'haurà de mirar com encaixar aquestes persones amb les necessitats de les entitats", ha explicat aquest dijous Xavier Casas, gerent del Restaurant La Trobada.

El pressupost del projecte per el primer any és de 176.700 euros, dels quals 95.700 provenen de la Fundació La Marató, 30.000 de l'Ajuntament de Terrassa, 13.500 de Càrites i els 37.500 restants dels comensals convencionals que pagaran cada dia els àpats. Els clients tindran un descompte al pàrquing del Vapor Ventalló.

De moment, el restaurant, que s'ha inaugurat aquest dijous, ha funcionat en període de prova durant set dies en els quals s'ha atès 24 clients 'del temps', 18 derivats dels serveis socials municipals i sis de Càritas, així com comensals convencionals membres de les entitats de l'ALEI.

stats