Societat 03/10/2013

El ministre d'Indústria vincula els terratrèmols a la costa de Castelló amb la planta de gas Castor

José Manuel Soria diu que "sembla" que hi ha una "relació directa" entre la injecció de gas en l'emmagatzematge subterrani de Castor i els "microsismes" a la zona

Efe
1 min
Imatge de les obres d'instal·lació de la plataforma de pous del projecte Castor./ ACN

MadridEl ministre d'Indústria, José Manuel Soria, afirma que l'activitat de l'emmagatzematge de gas Castor no es reprendrà "mentre no hi hagi garanties totals per a la seguretat de la població".

En declaracions als mitjans de comunicació abans de comparèixer al Congrés dels Diputats, Soria ha insistit que "lògicament no s'autoritzarà a injectar nou gas" mentre no es compti amb totes les garanties.

El ministre ha admès aquest dijous que, segons el Col·legi Nacional de Geòlegs i l'Institut Geogràfic i Miner, "l'emmagatzematge podria ser l'origen dels sismes, però encara no en tenim constància científica. Seran els experts els que ho hauran de determinar", segons ha afirmat Soria en declaracions a Onda Cero a primera hora del matí.

El ministre ha recordat que dijous passat, després que es registrés un terratrèmol de magnitud 3,6 graus d'intensitat en l'escala Richter, el ministeri d'Indústria va dictar una resolució per parar "tota mena d'activitat addicional" a Castor "fins que no se sàpiga exactament què està passant".

Soria ha apuntat que "el que tenia la instal·lació era una autorització provisional per fer proves", que actualment es troba en suspens "fins que sapiguem exactament què ha passat", cosa que es coneixerà "els pròxims dies".

En el pla econòmic, ha indicat que el finançament d'aquesta infraestructura "va a càrrec de tot el sistema" gasista, però només una vegada que comenci a funcionar.

No obstant això, Soria no ha aclarit si es planteja la possibilitat de suspendre definitivament el projecte ni, si s'escau, qui assumiria els costos d'inversió.

stats