SOCIETAT
Societat 20/05/2012

Tornen els castells de nou

L’estrena del tres de nou folrat ha centrat l’atenció del públic casteller

Efren Garcia
2 min
Tres de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca/TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaTot i que la pluja ha traslladat a cobert alguna diada i n'ha anul·lat alguna altra, el cap de setmana casteller ha viscut l’estrena, per part dels Castellers de Vilafranca, del primer castell de nou de la temporada. La diada de Fires de Maig, a Vilafranca, i el XV aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia han estat els principals protagonistes d’un diumenge passat per aigua.

-Tres de nou i set de vuit a Fires

Els castellers de Vilafranca han descarregat a la diada de Fires de Maig el primer castell de nou de la temporada, el tres de nou folrat, però, a més, l’han acompanyat del set de vuit, també inèdit enguany. El quatre de vuit amb agulla, castell superior als que han fet de moment la resta de colles del món casteller, ha estat avui el menor dels realitzats pels verds. La colla penedesenca ja mira pel retrovisor per seguir l’actualitat castellera.

-Comença la cursa dels grans espadats

Castells a banda, la diada de Fires de Maig vilafranquina ha viscut també el primer espadat de la temporada. Els Castellers de Vilafranca han hagut de treballar per descarregar-lo, però amb el d’avui ja han fet dos pilars de sis, dues agulles de quatre de vuit i un espadat de set amb folre.

-La Jove de Tarragona recupera la 'trileta'

La Colla Jove Xiquets de Tarragona segueix posant a to els seus castells. Els tarragonins no volen deixar passar cap oportunitat i en el que va d’any ja sumen set castells de vuit. Aquest cap de setmana han descarregat el primer dos de vuit folrat i han recuperat així l’anomenada 'trileta' (tres de vuit, quatre de vuit i dos de vuit folrat), que no repetien des de l’agost del 2010.

-Les colles segueixen sumant èxits

Els Castellers de la Vila de Gràcia han aprofitat el seu aniversari per descarregar el primer tres de vuit de l’any, el més matiner de la seva història. Han estrenat, de passada, la clàssica de castells de vuit. Els Sagals d’Osona han completat, a cobert, el tercer quatre de vuit del que està sent un espectacular inici de temporada per als de la camisa taronja, mentre que els Xicots de Vilafranca han resolt, a casa, el set de set. Els Castellers de Sant Feliu han renascut després d’un període d’inactivitat i han recuperat el tres de sis amb agulla.

stats