Societat 15/06/2018

Una tortuga marina fa la posta d'ous davant d'un xiringuito de la platja de Mataró

Les cries no naixeran fins d'aquí dos mesos i el Servei de Fauna i Flora de la Generalitat estudia si traslladar el niu o protegir-lo al lloc

Ara
1 min
Una tortuga marina fa la posta d'ous davant una guingueta de la platja de Mataró

Els responsables d''El Xiringuitu' de la platja de Sant Simó de Mataró es van veure sorpresos ahir a la nit per una tortuga de grans dimensions mentre feien tasques de manteniment al local. L'animal, de l'espècie babaua, va fer niu just davant del xiringuito per fer una posta que es podria aproximar als 100 ous.

Aida Tarragó, del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat, ha explicat a l'ACN que, si bé aquesta escena no era habitual a la costa catalana, "en els últims vuit anys hi ha hagut un increment de casos de nidificació a les platges", ja sigui per un procés migratori de població atlàntica o per efectes del canvi climàtic.

Ara els tècnics estudien si traslladar el niu per afavorir la cria en incubadores o bé protegir-lo al lloc on s'ha trobat, tot i les dificultats que suposa fer-ho a les portes de la temporada d'estiu i tenint en compte que les cries que sobrevisquin no naixeran fins d'aquí dos mesos.

stats