Societat 17/01/2015

Les transformacions de l'espai metropolità de Barcelona

El sòl ocupat s'ha doblat els últims 40 anys, i el creixement de les infraestructures de transport públic i privat ha estat remarcable

Catalina Serra
1 min
Espai metropolità

BarcelonaPer veure el gràfic ampliat en PDF clica aquí

La comparació entre la cartografia del 1970 i la del 2015 permet comprovar que el sòl ocupat de l'àrea metropolitana de Barcelona s'ha duplicat d'ençà de l'aprovació, cap el 1975, del Pla General Metropolità. A més d'incorporar més municipis, s'han fet 451 plans parcials i 2.623 plans especials, a més d'un miler de modificacions puntuals del PGM. Ara s'està treballant en l'elaboració del Pla Director Metropolità, que serà, un cop s'hagi enllestit, el nou instrument per gestionar el creixement i l'organització de l'àrea metropolitana.

Les infraestructures de transport públic i privat han sigut les grans protagonistes dels darrers 40 anys. Els mapes permeten comparar com han crescut les infraestructures viàries, amb les rondes com a operació més remarcable, i també l'extensió de les infraestructures de transport ferroviari, especialment de la xarxa de metro. El repte de futur és augmentar la connexió entre les diferents xarxes per facilitar la transferència d'usuaris.

stats