Societat 06/10/2013

La transsexual Sònia dóna nom a la glorieta de Barcelona on va ser assassinada

Aquest diumenge s'ha descobert la placa al parc de la Ciutadella

Efe
2 min

La glorieta del parc de la Ciutadella de Barcelona on va morir assassinada la transsexual Sònia Rescalvo porta des d'aquest diumenge el nom de la víctima del brutal crim, perpetrat per un grup de set 'skins' fa just 22 anys. En el punt exacte del parc de la Ciutadella de Barcelona on es va cometre l'assassinat s'ha descobert avui una placa amb el nom de Glorieta de la Transsexual Sònia, que recorda que va ser "brutalment assassinada per un grup de neonazis per la seva identitat de gènere".

Aquest canvi de nomenclàtor en homenatge a la Sònia, una proposta impulsada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i el moviment LGTB, va ser aprovat al mes de març pel districte de Ciutat Vella de Barcelona, amb l'abstenció del PP.

La regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona, Mercè Homs, i la regidora de Dones i Drets Civils i presidenta del Consell Municipal LGTV de Barcelona, Francina Vila, han assistit a l'acte de descobriment de la placa commemorativa de la glorieta, on algunes persones han dipositat ofrenes florals en la seva memòria.

La placa, col·locada just a la glorieta on va tenir lloc l'assassinat, expressa, a més, el rebuig de la ciutat de Barcelona al brutal crim.

El portaveu del FAGC Eugeni Rodríguez ha intervingut també en l'acte d'homenatge amb un discurs en el qual ha subratllat el "moment històric" que suposa el bateig de la glorieta de la Ciutadella, que segons la seva opinió "torna la dignitat" a la Sònia Rescalvo, alhora que ha denunciat la seva "mort infame, amb nocturnitat i traïdoria".

La matinada del 6 d'octubre de 1991 un grup de set 'skinheads', dos d'ells, de tan sols 16 anys, van assassinar la Sònia Rescalvo Zafra, de 46 anys, després de clavar-li una pallissa a base puntades de peu i cops. També van deixar greument ferida una companya de la Sònia, de nom Doris, que es trobava amb ella al parc de la Ciutadella, i es van acarnissar amb tres captaires que dormien a la mateixa zona.

Quatre anys més tard, els set autors de l'assassinat van ser condemnats a un total 310 anys de presó.

stats