Societat 19/01/2017

Els treballadors de l'Hospital de Terrassa desconvoquen la vaga

Agraeixen la mediació del CatSalut i asseguren que preservaran les seves condicions laborals

Europa Press
1 min
L'Hospital de Terrassa, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST)

TerrassaEls treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) han desconvocat els cinc dies de vaga que havien programat del 23 al 27 de gener i que havien d'afectar a l'Hospital de Terrassa i d'altres centres del consorci -set centres d'atenció primària, dos de salut mental i el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat-.

Ho han anunciat aquest dijous en un comunicat, després d'una reunió mantinguda a la conselleria d'Empresa i Ocupació juntament amb la direcció del consorci i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Segons els treballadors, l'acord implica que el pla de viabilitat 2015-2019 aprovat per Salut exclourà ajustos sobre les seves condicions laborals. Així, es buscaran "fórmules alternatives" que permetin aconseguir el mateix equilibri pressupostari que persegueix el pla, sense que afecti les condicions de la plantilla, formada per uns 2.500 treballadors, asseguren.

El comitè d'empresa celebra aquest desenllaç, però demana "garanties jurídiques" perquè no hi hagi marxa enrere en la decisió i així es tanqui el conflicte definitivament. En el text, els treballadors agraeixen al CatSalut la seva implicació i recorden que la seva voluntat sempre havia estat trobar una sortida negociada.

stats