SANITAT
Societat 19/03/2013

Els treballadors dels hospitals es mobilitzen en contra de les retallades i en defensa de la sanitat pública

Diversos centres, com l'Hospital de la Vall d'Hebron, Sant Pau o Bellvitge, duen a terme aquest dimarts tancades i assembles als seus vestíbuls

Acn
2 min
Personal sanitari al vestíbul de l'Hospital Vall d'Hebron després de l'assemblea d'aquest dimarts al matí/ACN

BarcelonaJornada de mobilitzacions als hospitals i centres sanitaris catalans. Els treballadors de diversos centres hospitalaris han iniciat aquest dimarts al matí tancades als vestíbuls per protestar per les retallades, tant les que els afecten a ells com a l'atenció sanitària. Les tancades aniran acompanyades d'un seguit d'assembles, tallers i xerrades sobre l'estat actual de la sanitat pública catalana i culminaran aquest dimecres a la concentració de treballadors públics de l'administració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, a la qual se sumaran. Els hospitals de la Vall d'Hebron i Sant Pau de Barcelona, Can Ruti de Badalona, Bellvitge de l'Hospitalet i Moisès Broggi de Sant Joan Despí, són alguns dels que protesten.

A l'Hospital de la Vall d'Hebron els treballadors han fet una assemblea a les 8 del matí al vestíbul del centre, que s'ha omplert. Les pancartes en contra de les retallades i de la política sanitària tant del Govern català com de l'espanyol són visibles des de fa temps en aquest centre. Els treballadors han acordat fer un seguit d'assemblees i concentracions durant tot aquest dimarts i demà dimecres, per finalitzar l'acció en la concentració que tindrà lloc a la tarda.

El membre de la junta de personal de CATAC-CTS Alfons Serellanos ha explicat a l'ACN que el personal sanitari tant d'hospitals com d'altres tipus de centres "està molt desmotivat", i ha criticat que l'opció d'estalvi del Govern sigui rebaixar el seus sous. "No som milionaris, som treballadors dels més senzills", ha declarat.

Serellanos ha considerat que "potser haurien d'anar pensant en altres llocs per retallar, sobretot en la corrupció", perquè "en traurien bastant més" que dels sous dels treballadors públics. Ha afirmat que el personal sanitari està "absolutament castigat", que hi ha estaments "que no s'han guanyat bé la vida mai" i les noves retallades els afecten especialment.

A més, però, ha insistit que les protestes no es fan només per exigir els seus drets laborals i que no es toquin més els sous, sinó en defensa de la sanitat pública, ja que ha reconegut que com a conseqüència de les rebaixes pressupostàries "l'atenció al ciutadà cada dia és pitjor".

Serenallos ha fet una crida a la mobilització, perquè ha dit que aquesta situació ha d'acabar ja, "potser amb una vaga indefinida". Tot i això, ha reconegut que no veu que la sortida sigui fàcil i no ha confiat que se solucioni "ni aquest any ni el que ve".

Com a la Vall d'Hebron, la protesta s'ha fet visible aquest dimarts a altres centres catalans convocats per la Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris, que dimecres passat van entregar al Parlament 73.000 signatures per posar de manifest el descontentament dels usuaris i professionals amb les reduccions pressupostàries que els afecten.

stats