SOCIETAT
Societat 11/12/2012

Els treballadors del Parc Taulí de Sabadell acampen al centre en contra de les retallades

El comitè d'empresa de l'hospital de Sabadell se suma a la protesta engegada al Sant Pau de Barcelona

Acn
2 min

SabadellUna trentena de treballadors, membres del comitè d'empresa de l'hospital Parc Taulí de Sabadell, han fet nit al centre mèdic per protestar en contra de les retallades a la sanitat pública, tant les que s'han anat fent durant els darrers mesos, com les previstes de cara als pressupostos de la Generalitat de l'any 2013. Els treballadors han improvisat un campament al vestíbul de l'hospital, que es mantindrà de manera indefinida; segons explica la presidenta del comitè d'empresa, Montserrat González. Amb aquesta acció, els treballadors del Parc Taulí se sumen a la protesta dels professionals de l'Hospital Sant Pau de Barcelona, que dijous passat van iniciar una tancada de característiques similars.

Sense anunciar-ho i per sorpresa, els membres del comitè d'empresa del Parc Taulí han decidit aquest dilluns al vespre quedar-se a dormir a l'hospital. Avui al matí, els professionals i usuaris que han anat arribant al centre s'ha trobat amb el campament improvisat al vestíbul del centre, i la rebuda, segons expliquen des de la UGT, ha estat molt positiva. "N'estem molt satisfets. Molta gent se'ns ha acostat a preguntar-nos com podien col·laborar", explica la presidenta del comitè d'empresa, Montserrat González. Detalla que el campament es mantindrà de manera indefinida, almenys amb la presència dels representats dels treballadors, tot i que s'han obert unes llistes per organitzar l'acampada amb la resta de treballadors que s'hi vulguin afegir.

González comenta que des del 2010 s'estan patint "agressions continuades als drets laborals" que només fa que "deteriorar" la xarxa de salut pública: "Ja comença a donar signes de privatització". La portaveu dels treballadors també lamenta que s'hagin anunciat més retallades a l'hora de confeccionar els pressupostos del 2013.

En el cas del Parc Taulí, la UGT comenta que ara per ara ja s'han tancat quiròfans a les tardes –1.800 intervencions quirúrgiques anuals menys– i 78 llits de planta; s'ha reduït el pressupost dels programes de prevenció del càncer i de farmàcia hospitalària; s'han reduït les visites i proves complementàries, i han augmentat les llistes d'espera.

La protesta a l'hospital sabadellenc s'afegeix a la iniciada dijous a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, on uns 200 treballadors van engegar també una tancada de caràcter indefinit.

stats