Societat 10/09/2014

Tres escoles del Camp de Tarragona també hauran de fer un 25% de castellà a les aules per ordre del TSJC

Ensenyament recorrerà les tres noves interlocutòries de l'alt tribunal

Elisabet Escriche
1 min
Un cartell sobre el català en una escola / XAVIER BERTRAL

BarcelonaTres escoles del Camp de Tarragona hauran de fer un 25% de castellà a les aules per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons tres noves interlocutòries de l'alt tribunal.

El departament d'Ensenyament ha explicat a l'ARA que recorrerà les tres interlocutòries. Alhora ha especificat que els tres casos formen part d'una dotzena de peticions que van sol·licitar més castellà fa uns anys. "Les interlocutòries segueixen el seu tràmit", han explicat portaveus del departament d'Ensenyament. Els tres centres afectats són Cèsar August i Voramar, de Salou, i Els Cossetans, de Cunit, que van rebre la interlocutòria dilluns.

La delegada d'Ensenyament a Tarragona, Àngels Gonzàlez, també ha deixat clar aquest dimecres que s'esgotaran tots els terminis legals per poder retardar aquesta norma. Segons ha explicat la directora dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Àngels Gonzàlez, les tres famílies ja havien demanat l'atenció individualitzada dels alumnes però precisament la interlocutòria considera discriminatòria aquesta mesura i per això amplia les classes en castellà a tot el grup. Per Gonzàlez, és una situació ''surrealista'' i ha confirmat que el departament buscarà ''de quina manera es pot donar compliment''.

Aquestes tres sentències se sumen a les cinc que ja va emetre el TSJC, per a una escola pública i quatre de concertades, imposant un 25% de l'horari lectiu en castellà. D'aquestes cinc escoles, però, aquest nou curs només hauran d'aplicar la interlocutòria del TSJC dues, ja que en els altres tres casos o bé la família de l'alumne demandant els ha canviat d'escola o el nen ha acabat l'educació obligatòria (en el cas de l'institut públic de Sant Fosc de Campsentelles).

stats