Societat 30/06/2015

Trias acusa Colau de confondre el partit i l'Ajuntament

El cap de l'oposició diu que se'ls "menysté" i assegura que no es tornaran a asseure a negociar amb Adrià Alemany

Maria Ortega
1 min
Xavier Trias ha inaugurat la convencio municipal de CDC / ACN

Xavier Trias, cap de files de CiU a Barcelona, ha ofert aquest dimarts la seva primera roda de premsa com a cap de l'oposició i ha centrat la seva crítica en el fet que, diu, Barcelona en Comú "confon greument el partit i l'Ajuntament ". Una crítica que fonamenta, sobretot, en el fet que en la darrera junta de portaveus per negociar el cartipàs qui va portar el pes de la trobada va ser Adrià Alemany, parella de l'alcaldessa, Ada Colau, després que BComú hagués anunciat que el fitxava per treballar per al partit.Trias ha concretat que no es tornaran a asseure a negociar si la reunió no la capitanegen membres del govern.

Ha dit que l'oposició se sent "menystinguda" pel nou govern municipal i ha concretat que ell encara no s'ha reunit amb Colau. També ha avisat que, vistes les dificultats negociadores amb BComú, tots els grups de l'oposició menys la CUP han plantejat una proposta de distribució alternativa de personal eventual, ja que, en aquest moment, el gran punt de confrontació és el repartiment de personal, com ara assessors, per adaptar el consistori a la nova llei estatal d'austeritat local. L'Ajuntament ha de passar de de 163 a 92 eventuals.

El cap de l'oposició també ha criticat la "falta" de participació en decisions com la dels Jocs d'Hivern i la mala imatge que, diu, està donant el consistori amb fets com les 'selfies' de Colau i Pablo Iglesias en un ascensor. "No es pot governar a través de Twitter", ha criticat.

Trias també ha criticat la contractació de Jordi Martí com a gerent. Diu que això és "la porta giratòria total".

stats