Successos

Troben dos dofins morts en 48 hores a Badalona i al Masnou

La principal hipòtesi és que el temporal de vent els ha portat fins a la costa

ARA
1 min
El dofí que ha aparegut a la platja de Badalona.

BarcelonaA pocs quilòmetres de distància l'un de l'altre i també amb poc temps de diferència. En 48 hores s'han localitzat dos dofins morts a les platges catalanes. El primer el van trobar dimecres al Masnou, segons va informar el mateix Ajuntament, que va detallar que pesava prop de 50 quilos. El segon ha aparegut aquest divendres a la platja de la Barca Maria de Badalona, a menys de 10 quilòmetres del Masnou. En aquest cas, segons descriu el consistori badaloní, es tracta d'una femella d'aproximadament 1,5 metres.

Tant a Badalona com al Masnou, treballadors del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) s'han traslladat fins a la platja per recollir-ne mostres. En el cas del Masnou, segons fonts del CRAM, el dofí estava en un avançat estat de descomposició i no se li practicarà cap necròpsia. Per tant, poc després de trobar-lo, els serveis municipals se'l van emportar per incinerar-lo.

En el cas del dofí de Badalona, els especialistes del CRAM l'han traslladat al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per practicar-li la necròpsia i aclarir les causes de la mort. Sigui com sigui, una de les principals hipòtesis, segons les mateixes fonts, és que el temporal de vent dels últims dies hagi portat aquests animals, que ja estarien morts, fins a la platja. Tot i que des del CRAM no s'atreveixen a dir que és habitual, sí que precisen que és possible que apareguin animals marins a la sorra després d'un fort episodi de vent que ha violentat el mar.

stats